POLICAJCI JUČER ZARADILI PLAĆU: Unatoč upozorenjima imali pune ruke posla

403 0

U Rešetarima policijski službenici su vozaču utvrdili koncentracija alkohola od 1,44 promila. Kada je shvatio da će ga policija odvesti u Policijsku postaju Nova Gradiška dao se u bijeg. Policajci su ga sustigli i doveli u policiju na otriježnjenje

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA – Dana 22. siječnja, oko 11 sati, u Slavonskom Brodu, na raskrižju s kružnim tokom prometa, Ulice Petra Svačića i Vukovarske ulice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo, jer je 40-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom, unatoč postavljenom prometnom znaku „Raskrižje s cestom s prednošću prolaska“ ušla automobilom u raskrižje s kružnim tokom prometa da prethodno nije propustila automobil kojim je upravljao 35-godišnjak, a koji se već kretao unutar kružnog toka, uslijed čega je došlo do udara vozila 40-godišnjakinje u vozilo 35-godišnjaka. Policija je vozačicu kaznila zbog prometnog prekršaja.

Istog dana, oko 18 sati, u blizini Ruščice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Upravljajući osobnim automobilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, 32-godišnja vozačica, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (kolnik prekriven snijegom) te je sletjela automobilom u odvodni kanal. Policijski službenici su 32-godišnju vozačicu alkotestirali te su alkotestom utvrdili da je vozačica imala koncentraciju alkohola u organizmu od 2 promila.

S obzirom da je postojala osnovana sumnja da će nastaviti s vožnjom, dovedena je u Postaju prometne policije Slavonski Brod na otriježnjenje te će biti prekršajno prijavljena.

U naselju Rešetari, oko 21 sat, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška prilikom pojačanog nadzora prometa, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,44 promila. Kada je alkoholizirani vozač shvatio da će ga policija odvesti u Policijsku postaju Nova Gradiška na daljnje postupanje, dao se u bijeg, no policajci su ga sustigli i doveli u policiju na otriježnjenje te ga prekršajno prijavili.

U Novoj Gradiški, oko 21,40 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 20-godišnji vozač osobnog automobila novogradiških registracijskih oznaka, a koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje bez položenog vozačkog ispita. Naime, vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te je s vozilom sletio s kolnika. Prilikom slijetanja vozilo je udarilo u metalni nosač prometnog znaka, a zatim u betonski stup električne mreže. Pri padu metalnog nosača prometnog znaka na tlo, oštećen je i parkirani osobni automobil koji se nalazio na kolnom ulazu. Policijski službenici su 20-godišnjeg vozača alkotestirali, te je vozaču utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,36 promila te su utvrdili i prisutnost droge u organizmu (opojna droga amfetamin). Također, policajci su utvrdili da vozač na vozilu nije imao propisanu zimsku opremu. Policijski službenici su 20-godišnjeg vozača doveli u Policijsku postaju Nova Gradiška na otriježnjenje te protiv vozača podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post

DANA GRADA SLAVONSKOG BRODA

Autor - 15/05/2015 0
SLAVONSKI BROD, 15. svibanj 2015. – Danas je u svečanostima obilježavanja blagdana Svetog Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada Slavonskog Broda, kao…