Policajci obilježili „Dan ružičastih majica”

487 0

OKUČANI / SLAVONSKI BROD, 27. veljače 2020. – Sedmu godinu za redom u Hrvatskoj se zadnje srijede u veljači obilježava „Dan ružičastih majica“, s ciljem povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja. Policijska uprava brodsko-posavska kroz razna preventivna i edukativna predavanja u vrtićima i školama prisutna je od najranijih dana djetetovog života u kreiranju njegovog mišljenja o različitosti i nasilju. Različitost ne smije biti prepreka prijateljstvu i zajedništvu, a pogotovo ne jezik nasilja.
Svjesni te činjenice policijski službenici Policijske postaje Okučani družili su se s učenicima Osnovne škole „Okučani“ te su aktivno sudjelovali na tribini „Dan ružičastih majica“.
Policijski službenici su u Slavonskom Brodu, na čelu s načelnikom Policijske uprave brodsko-posavske, Antunom Valićem, jučer (26.veljače) također bili dio dječjeg svijeta jer djeca su najvitalniji dio našeg društva. Odigranom odbojkaškom utakmicom između ekipe nastavnika Osnovne škole Hugo Badalić i policajaca Policijske uprave brodsko-posavske i ekipe učenika Osnovne škole Hugo Badalić odaslali su poruku da ne želimo biti društvo nasilja, već društvo tolerancije. (pubp)

Related Post