945 0

I.

Pravo na sudjelovanje u  literarnom natječaju imaju svi učenici  srednjih škola  s područja Brodsko-posavske županije. U obzir za natječaj dolaze literarni radovi  pisani  na hrvatskom književnom jeziku koji nisu javno izvođeni ili objavljeni u listovima ili publikacijama osim u školskim listovima, a na teme iz Gavranovih romana za odrasle: ZABORAVLJENI SIN, BIBLIJSKA TRILOGIJA (JUDITA, PONCIJE PILAT,KRSTITELJ), KAFKIN PRIJATELJ, NEKOLIKO PTICA I JEDNO NEBO te zbirke priča MALI NEOBIČNI LJUDI:

                      „Gavranovi likovi i moj život“ ili „Slavonija u djelima Mire Gavrana“

Natječaj je anoniman . Škola se može natjecati s najviše pet učenika, a svaki učenik može poslati jedan literarni rad. Radove treba označiti isključivo šifrom ( brojem i godinama starosti učenika), a u prilogu,  u zatvorenoj omotnici,  na čijem je licu također šifra, treba napisati ime, prezime i naziv škole s adresom učenika i nastavnika-voditelja).  Literarni radovi moraju biti prepisani pisaćim strojem ili računalom u pet primjeraka i poslani na adresu organizatora : Gradska  knjižnica  Nova Gradiška, Relkovićeva 4, 35 400 Nova Gradiška s naznakom – za „LET S GAVRANOM 2018. : ČETVRTI GAVRANOVIDANI“ , najkasnije do četvrtka, 25. listopada  2018. godine.

III.

Prosudbeno će povjerenstvo od pristiglih radova  izabrati najuspješnije i oni će biti objavljeni u Zborniku literarnih radova „LET S GAVRANOM 2018.“

IV.

Svi  literarni radovi  koji  stignu na vrijeme za natječaj,  predat će se prosudbenom povjerenstvu, a omotnice s podatcima o učenicima,  komisijski će se čuvati u blagajni organizatora. Omotnice će se otvoriti tek poslije odluke stručnog povjerenstva.

V.

Članovi prosudbenog povjerenstva izabrat će  najuspješnije literarne ostvaraje (eseje)koje će sami učenici – autori predstaviti  drugoga dana  manifestacije LET S GAVRANOM 2018.: ČETVRTI  GAVRANOVI DANI , u srijedu, 28. studenog 2018. godine u Novoj Gradiški, a koji će biti tiskani u Zborniku.  Molimo učenike da se pripreme za javni nastup i dođu sa svojim voditeljima .Priznanja uz prigodne poklone organizatora i sponzora,   učenicima i voditeljima uručit će njihov omiljeni književnik Miro Gavran te predstavnici pokrovitelja: Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška uz predstavnike GRADSKE KNJIŽNICE NOVA GRADIŠKA i Fan Cluba MIRO GAVRAN.

VI.

Upravu škole organizator će pisano obavijestiti o odabranim učenicima ( i  njihovim mentorima ) čiji  će se radovi  izvoditi na festivalskoj sceni u  Novoj Gradiški.

VII.

Odazivu na ovaj natječaj autori-učenici prihvaćaju sva prava i obveze koje iz njega proizlaze, a organizator natječaja također.

 

Organizacijski odbor

Adresa organizatora:

GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA

Relkovićeva 4 ; 35 400 Nova Gradiška

Tel: 035/330-041

E-mail: gradska.knjiznica.ng@sb.t-com.hr

Kontakt osoba: Biljana Dakić, prof. i dipl. knjižn., ravnat. GKNG

E-mail: biljana.dakic@sb.t-com.hr ; Mob: 099/2505-628

 

U  Novoj Gradiški, 24. rujna 2018.

Related Post