Policija će ovoga vikenda nadzirati javne prostore, a u prometu brzinu, alkohol, pojas i mobitel

634 0

SLAVONSKI BROD, 8. svibnja 2020. – Iako ohrabruje činjenica da je iz dana u dan manji broj oboljelih i nastavlja se sa mjerama popuštanja, još uvijek nije vrijeme za opuštanje.
Policijski službenici će i ovaj vikend nastaviti sa obilascima i nadzorima provedbe zaštitnih i samo zaštitnih mjera, odnosno odluka nacionalnog stožera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Kontinuirano će obilaziti i nadzirati javne prostore: parkove, šetališta, trgove, izletišta i druga mjesta, koja su inače omiljena okupljališta građana.
Vrlo je važno i dalje se pridržavati mjera nacionalnog stožera te izbjegavati okupljanja, a prilikom izlaska iz svojih domova, odlaska u kupovinu ili obavljanja drugih obveza i aktivnosti, pridržavati se mjera fizičke udaljenosti.
Policijski službenici će također pojačano nadzirati promet s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje, tzv. „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas, mobitel), te apeliraju na sve sudionike u prometu da štuju prometne propise.
Zahvaljujemo savjesnim i odgovornim građanima koji štuju spomenute mjere i svojim pozitivnim ponašanjem doprinose boljem stanju sigurnosti, te tako čuvaju vlastito zdravlje i zdravlje drugih.
Najvažnije je da i dalje ostanemo odgovorni.

Related Post