POLICIJA PRIOPĆAVA – Uhićen vozač koji je unatoč zabrani vozio automobil

339 0

NOVA GRADIŠKA, 20. travanj 2012. – Policija je jučer oko 12,30 sati

u Novoj Gradiški u ulici Bana Josipa Jelačića u prometu zatekla 32-godišnjaka s područja općine Stara Gradiška kako upravlja osobnim automobilom marke“Honda“, NG-registracija iako mu je rješenjem Policijske uprave zagrebačke pravomoćno izrečena zaštitna mjera „Zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije“ od 17. veljače do 9. kolovoza 2012. godine. Vozač je isključen iz prometa, te uhićen radi kriminalističkog istraživanja. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

 

Bez dozvole i pijan za volanom

 

Jučer oko 20 sati na županijskoj cesti Davor – Staro Petrovo Selo, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška prilikom kontrole osobnog automobila marke „Mercedes“, NG-registracija utvrdili su da vozilom upravlja 43-godišnjak s područja općine Staro Petrovo Selo kojem je isteklo važenje vozačke dozvole s danom 19. kolovoza 2010. godine. Provjerom alkoholiziranosti alko-metrom marke „Drager“ kod vozača je očitana koncentracija od 1,68 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa, a protiv njega slijede prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja.

 

Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela od kojih su svih šest kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo pet i to pet kaznenih djela „Krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti“. Pored ovih pet krađa evidentirano je i jedno kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osoba su lakše ozlijeđene.

 

Pronašli napuštene bicikle

 

Policija obavještava građane da mogu izvršiti prepoznavanje pronađenih i napuštenih bicikla (4 kom) u Policijskoj postaji Vrpolje, Jelačićeva ulica, svakim radnim danom (ponedjeljak – petak) u vremenu od 9 do 14 sati.

 

Ukoliko se vlasnik ili posjednik pronađenih bicikla ne javi niti nakon jedne godine od objave oglasa, a od pronalaska protekne više od tri godine, vlasnik pronađenog postaje policija koja potom organizira prodaju.

Related Post