POLICIJA: RAZBOJNIŠTVA, KRAĐE, PRIJEVARE I TEŠKE TJELESNE OZLJEDE

845 0

NOVA GRADIŠKA, 31. siječanj 2011. – U kakvom vremenu živimo

vjerno govori i posljednje policijsko izvješće. Policijski djelatnici su i proteklog vikenda intervenirali u brojnim kaznenim djelima koja se ponavljaju u posljednje vrijeme. Danas je opljačkana i Credo banka u Slavonskom Brodu i potvrđena naša krilatica „Svakog tjedna pljačka jedna“. Osim imovine sve je češće ugrožena sigurnost ljudi i njihovi životi.

 

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave tijekom vikenda evidentirano je ukupno 19 kaznenih djela. Od toga je najviše (14) protiv imovine (sedam kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, tri kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela krađe, jedno razbojništvo i jedna prijevara). Osim učestalih krađa i prijevara bilo je, kako Policija navodi u izvješću, kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina. Uz prijetnje, dogodila su se kaznena djela protiv života i tijela, teška tjelesna ozljeda i tjelesna ozljeda. Nije izostalo ni kazneno djelo iz oblasti kriminaliteta zlouporabe opojnih droga.

 

Policija na djelu uhvatila maloljetne lopove

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su u nedjelju, oko dva sata iza ponoći zatekli dvojicu maloljetnika (15-godišnjak i 17-godišnjak) u izvršenju kaznenog djela. Oni su provalili u trgovinu na području općine Bebrina, probivši zid, te su kroz otvor ušli u unutrašnjost trgovine. Otuđili su novac iz otvorene kase (oko tisuću kuna), oko 80 kutija raznih cigareta i druge robe. Policijski službenici su ih zatekli unutar trgovine, upravo kada su pokušali izaći. Uhićeni su i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje u skladu sa zakonskim odredbama. Otuđeni predmeti vraćeni su vlasniku, a protiv maloljetnika slijede kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež. Također slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Related Post