POLICIJA SE VRAĆA STARIM POSLOVIMA: Dok koronavirus popušta aktiviraju se lopovi i dileri, narušava javni red i mir

713 0

SLAVONSKI BROD, 29. travnja 2020. – Epidemiološka situacija na području brodsko-posavske županije je sve povoljnija, pa se popuštanjem mjera zaštite od koronavirusa smanjuju obveze policije. Obuzdavanje koronavirusa probudilo je kriminalce pa se policija u sve većoj mjeri vraća starim obvezama. Potvrđuju to policijska izvješća iz proteklih dana. Više je obveza u prometu, aktivirali su se lopovi i dileri, a narušava se javni red i mir.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Okučani, jučer (28. travnja) je potvrđena sumnja da je 19-godišnjak počinio dva kaznena djela krađe.
Policijski službenici sumnjiče 19-godišnjeg hrvatskog državljanina da je dana 4./5. travnja, na području općine Dragalić, iz dvorišta obiteljske kuće otuđio šumsku prikolicu. U drugom slučaju je u vremenskom razdoblju od 20. do 23. travnja, na području općine Gornji Bogićevci, iz neograđenog i neosiguranog voćnjaka otuđio traktorsku kosilicu, koju je potom prodao.
Otuđeni predmeti su vraćeni vlasnicima, a policijski službenici protiv počinitelja podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.
Jučer (28. travnja) u Gornjim Bogićevcima oko 23 sata, prilikom kontrole prometa, policajci su kod 24-godišnjeg vozača pronašli 4,4 grama marihuane.
Danas (29. travnja), oko 0.30 sati, u Slavonskom Brodu, 42-godišnjak je narušavao javni red i mir reprodukcijom glasne glazbe, a potom je kroz prozor stana na dvorište izbacio razne stvari.
Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post