POLICIJA – Stanje sigurnosti proteklog vikenda

439 0

 

13. veljače 2012. – Na području Policijske uprave

brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 13 kaznenih djela od kojih su 12 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta osam kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to pet kaznenih djela krađe (dvije krađe i tri krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), jedno kazneno djelo teške krađe i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

 

 

 

Uhićen s 4,6 grama marihuane

 

U petak oko 21,30 sati u Slavonskom Brodu, ulica Eugena Kumičića ispred Industrijsko-obrtničke škole policija je kod 27-godišnjaka iz Slavonskog Broda pronašla opojnu drogu. Prilikom utvrđivanja identiteta mladić je policiji predao jedan paketić od prozirne folije u kojem se nalazilo 4,6 grama bijele praškaste tvari i jedan paketić od običnog papira u kojem se nalazilo oko 1 gram suhe zelene biljne tvari. Policija ga je uhitila zbog sumnje u zlouporabu opojnih droga, te u sklopu kriminalističkog istraživanja od njega uz potvrdu oduzela sporne tvari. Preliminarnim vještačenjem narkotestovima bijela praškasta tvar pozitivno je reagirala na opojnu drogu „Amfetamin“, a suha zelena biljna tvar na opojnu drogu „Marihuana“. Protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

 

Vozio s 2,18 promila alkohola

 

Policija je u subotu oko 21,30 sati u mjestu Rastušje zaustavila osobni automobil marke „Citroen Saxo“, SB registracija, kojim je s 2,18 promila alkohola u organizmu upravljao 27-godišnjak s područja općine Podcrkavlje. Daljnjom provjerom utvrđeno je da on upravlja motornim vozilom iako ima pravomoćno izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 24. lipnja prošle godine do 16. ožujka ove godine, te nema uz sebe vozačku dozvolu. Mladić je isključen iz prometa i uhićen, a potom smješten u posebnu prostoriju policije. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, te mu je uručen prekršajni nalog zbog nenošenja vozačke dozvole.

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je sedam prekršaja i to jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga i tri prekršaja iz Zakona o strancima.

Related Post