POLICIJA UHVATILA ŠVERCERA DUHANA

460 0

NOVA GRADIŠKA, 9. studeni 2012. – Policijski službenici Postaje

granične policije Stara Gradiška, jučer su oko 17 sati, kod muške osobe uočili sitno rezani duhan, težine jedan kilogram. Obavijesnim razgovorom sa njim, saznali su da je duhan kupio od 58-godišnjaka sa područja općine Davor, koji se navodno bavi prodajom duhana. Policija je temeljem sudskog naloga pretražila dom i prostorije 58-godišnjaka, te pronašla 17 kilograma duhana, upakirano u PVC vrećice (po 0,5 kg). Obzirom na sumnju u kazneno djelo nedozvoljene trgovine, policijski službenici protiv 58-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom i 51-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju. Policija je utvrdila da su njih dvojica, kao odgovorne osobe u pravnim osobama uz prethodni dogovor, proknjižili fiktivni račun u nakani da ostvare nepripadnu imovinsku korist za jednu pravnu osobu, oštetivši na takav način drugu pravnu osobu u iznosu iznad dva milijuna kuna. Policija protiv obojice dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

OBAVIJEST

Tijekom sutrašnjeg dana (subota), na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Stara Gradiška, biti će otežano prometovanje zbog izvođenja tehničkih radova

Related Post