PROMETNE NEPRILIKE – U prometu pijani biciklisti i vozači mopeda

570 0

25. srpnja 2011. – Prema priopćenju Policijske uprave brodsko-

posavske na županijskim prometnicama tijekom proteklog vikenda dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i osam samo s materijalnom štetom. Šest je osoba su zadobilo lake tjelesne ozlijede.

 

Tijekom proteklog vikenda prometna policija je na području Policijske uprave brodsko posavske prema sudionicima u prometu koji su zatečeni u prekršaju poduzela ukupno 100 mjera i radnji. Prema vozačima pod utjecajem alkohola policija je postupala u 12 slučajeva. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 3,09 promila, izmjerena u petak oko 15,15 sati u Novoj Gradiški kod 41-godišnjeg vozača bicikla. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina evidentirana u 70 slučajeva.

 

U subotu ujutro oko 2 sata u mjestu Nova Kapela policija je prilikom nadzora prometa kod 31-godišnjeg vozača mopeda marke „T11“ izmjerila 2,23 promila alkohola u organizmu. Muškarac je s područja općine Nova Kapela i pored ovog prekršaja upravljao je neregistriranim i tehnički nepregledanim mopedom, a prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita). Vozač i vozilo su isključeni iz prometa, a vozaču je određen i smještaj u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja odnosno prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post