PLICIJSKO IZVJEŠĆE – Protjerana četiri Sirijca

479 0

17. svibanj 2012. – Policijski službenici Policijske postaje

Vrpolje su jučer, oko 6,35 sati kod Oprisavaca uočili četiri osobe kako se kreću pješice autocestom A3 u smjeru zapada. Policija je prekršajnim istraživanjem utvrdila da je riječ o četvorici državljana Sirije u dobi od 18 do 21, koji su matičnu zemlju napustili prije šest mjeseci. Nekoliko graničnih prijelaza drugih država su prešli legalno, no u Republiku Hrvatsku su iz Srbije ušli pješice ilegalno na njima nepoznatom mjestu. Policijska postaja Vrpolje je u provedenom upravnom postupku donijela rješenje o njihovu protjerivanju, kojim im je određena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od jedne godine. Danas su djelatnicima MUP-a Srbije na graničnom prijelazu Tovarnik predana četvorica državljana Sirije.

 

Zapalio se kombi

 

Oko 3,20, jučer je u Policijskoj postaji Slavonski Brod zaprimljena dojava o požaru na prometnom sredstvu u Slavonskom Brodu u Šubićevoj ulici. Očevidom policijskih službenika uz nazočnost inspektora zaštite od požara je utvrđeno, da je do požara došlo zbog kratkog spoja na alternatoru kombi vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Zagreba, koje je u potpunosti izgorjelo. Uslijed visoke temperature došlo je do nagorijevanja i oštećenja tri vozila koja su bila parkirana u blizini kombija: (Citroen, Seat Ibiza i Golf u vlasništvu 45-godišnjaka, 27-godišnjaka i 52-godišnjaka). Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, te pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Slijedi obavijest Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Mina na groblju u Dragaliću

 

U Policijsku postaju Okučani, jučer oko 9,55 sati, 33-godišnji građanin je dojavio o pronalasku oružja na groblju u Dragaliću. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su potvrdili da se radi o trenutnoj tromblonskoj mini M60, koju su izuzeli i uništili na siguran način.

 

Maloljetnici provalili u dom

 

Policijski službenici Policijske postaje Okučani su jučer dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom maloljetnika u dobi od 15 do 17 potvrdili sumnju u kazneno djelo teške krađe. Tom prilikom je utvrđeno da su maloljetnici 7. svibnja oko 21 sati, provalili u mjesni dom na području općine Gornji Bogićevci, otuđivši iz unutrašnjosti razne predmete (vodomjere, plastične cjevaste profile za montažu vodomjera i dr.). Policija je kod njih pronašla dio otuđenih predmeta i oduzela, dok su preostali dio prodali. Protiv četiri maloljetnika slijede posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu za mladež. Slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Related Post