POLICIJSKI VIKEND: Evidentirana 22 kaznena djela

561 0

28. travanj 2014. – Tijekom proteklog vikenda na području policijske

uprave evidentirano je 22 kaznena djela od kojih 21 kazneno djelo općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 17 kaznenih djela su na štetu imovine i to devet (9) kaznenih djela krađe, pet (5) kaznenih djela teške krađe i tri (3) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se devet (9) prometnih nesreća od kojih šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (dvije osobe teže i tri osobe lakše ozlijeđene). Evidentirana su tri (3) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji i tri (3) prekršaja iz Zakona o oružju. Na graničnim prijelazima prometovalo je 127 547 putnika i 40 850 vozila.

 

PET MLADIĆA I DVIJE DJEVOJKE OSUMNJIČENE ZA KRAĐU – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem zbog tri kaznena djela teške krađe i jednog kaznenog djela krađe koja su počinjena na području grada Slavonskog Broda policija podnosi posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava za pet osoba, Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu i izvješća Centru za socijalnu skrb. Kaznena djela su počinjena u razdoblju od 22. ožujka do 5. travnja ove godine, a radi se o tri kaznena djela kojima su iz garaža obiteljskih kuća ukradeni jedan trimer za košenje trave, jedan bicikl, 50 metara produžnog kabla na kolutu, jedna sjekira i nekoliko desetaka boca od jedne litre bijelog vina. U dva slučaja je provaljeno u garaže, a u jednom se radi o ulasku i krađi iz otvorene garaže. Za jedno kazneno djelo teške krađe osumnjičene su tri muške osobe u dobi od 16, 17 i 18 godina, a za drugo kazneno djelo teške krađe osumnjičen je samo 17-godišnjak dok za kazneno djelo krađe samo 18-godišnjak. U četvrtom kaznenom djelu počinjena je teška krađa na štetu 53-godišnje žene na način što su joj osumnjičene osobe istrgnule platnenu torbu iz ruku i otuđile novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice. Za ovo kazneno djelo osumnjičena su ova tri mladića i dvije ženske osobe u dobi od 15 i 17 godina.

 

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 22-godišnjakinjom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa (provaljivanjem). Njih dvoje su osumnjičeni da su 11. travnja ove godine provalili u stan u sklopu jedne obiteljske kuće u Slavonskom Brodu i iz njega otuđili novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija će protiv njih dvoje nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo teška krađa.

 

ZBOG KRIVOTVORENJA CARINICI MLADOM HRVATU ODUZELI AUTOMOBIL – U subotu u jutro oko 2,30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom granične kontrole na izlazu iz Republike Hrvatske provjerom za osobni automobil, njemačkih registracija, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Bosni i Hercegovini izražena je sumnja u kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Provjerom je utvrđeno da je mladić na području Republike njemačke na vozilo postavio registracijske tablice koje su pripadale drugom vozilu, a u prometnoj dokumentaciji (njemačka prometna) izbrisao prave podatke o vozilu, a upisao podatke od automobila kojim je upravljao, te u Republici Sloveniji na osnovu tih netočnih podataka o vozilu dobio izvoznu carinsku deklaraciju, a sve kako bi vozilo mogao uvesti u Bosnu i Hercegovinu. Vozilu je odbijen izlaz iz Republike Hrvatske, a nad mladićem provedeno kriminalističko istraživanje u kojem su od njega uz potvrdu oduzete registracijske pločice, prometna dokumentacija kao i izvozne carinske deklaracije. Policijski službenici će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave za kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. S obzirom da je mladić počinio i prekršaje suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu uručeni su mu prekršajni nalozi u iznosima dvije i pet tisuća kuna kao i troškovi postupka od 500 i 100 kuna. Daljnje postupanje s vozilom preuzimaju carinski službenici.

Related Post