ZAJEDNIČKI PROJEKT GRADSKOG MUZEJA I DJEČJEG VRTIĆA „IGRAČKE NAŠIH PRABAKA“

653 0

NOVA GRADIŠKA, 28. travnja 2014. – Gradski muzej Nova Gradiška u suradnji s Dječjim vrtićom Nova Gradiška obradovao je danas novogradiške mališane. Bilo je to za njih još jedno kreativno i zanimljivo duženje.

Za djecu starije vrtićke skupine organizirana je, u sklopu zajedničkog projekta „Igračke naših prabaka“, radionica pod nazivom „Orman od blata“. Nakon prve radionice pod nazivom „Bara i Mara šokačke krpene lutke“ u holu dječjeg vrtića Nova Gradiška danas su mališani imali priliku prvi puta susresti se s glinom i uz pomoć svojih teta od nje oblikovati orman-ormar.

 

Zajednički projekt „Igračke naših prabaka“ se sastojao iz dvije radionice u kojima su djeca starije vrtićke skupine upoznala neke starinske igračke iz fundusa etnološkog odjela Gradskog muzeja Nova Gradiška, a koje su uz pomoć mašte i mogla sama izraditi.

Njihovi radovi će biti prezentirani na izložbi pod nazivom „Igračke naših prabaka izrađene rukama njihovih praunuka“ koju će pripremiti i postaviti Miroslav Pišonić, prof. i Vesna Kolić Klikić, prof. iz Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Voditeljice radionica su bile Vesna Kolić Klikić, prof. muzejska savjetnica iz Gradskog muzeja Nova Gradiška i odgojiteljice iz Dječji vrtić Nova Gradiška Jasminka Klikić, Sonja Medvedović, Ružica Kovačević i Marijana Matijašević.

Related Post