POLICIJA PONOVO UPOZORAVA GRAĐANE

552 0

Zaštitite svoje osobne podatke

– SLAVONSKI BROD, 17. veljače 2015. – Jučer je oštećena 44-godišnjakinja policiji podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, koji je potkraj prošle godine koristeći se njezinim osobnim podacima, sklopio ugovor sa telekomunikacijskim operaterom o kupnji mobilnog aparata za nekoliko tisuća kuna uz pretplatnički odnos, a računi su stizali oštećenoj. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela, a zaprimljenu kaznenu prijavu će dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu.

 

UPOZORENJE GRAĐANIMA: Zaštitite svoje osobne podatke!

 

Vodite računa o zaštiti svojih osobnih podataka, obzirom da su česte pojave iskorištavanja tuđih podataka za sklapanje pretplatničkih ugovora sa telekomunikacijskim operaterima, a onda zbunjenim vlasnicima počnu stizati računi na naplatu.

Važno je voditi računa i ne ostavljati svoje osobne dokumente, niti preslike osobnih dokumenata bez nadzora. Također je bitno, ukoliko se na računalu čuvaju skenirani osobni dokumenti poput osobne iskaznice, vozačke dozvole i drugih osobnih dokumenata, osigurati da im nitko neovlašten ne može pristupiti.

Related Post