Policija traži vlasnika psa koji je uginuo svezan za stablo

967 0

SLAVONSKI BROD, 3. travnja 2019. – Svakodnevno smo svjedoci zastrašujućih i uznemiravajućih video snimaka na društvenim mrežama o zlostavljanju, mučenju i usmrćivanju životinja. Zapanjujući su domišljatost i načini sa kojima se ljudi rješavaju svojih „ljubimaca“, ponajprije pasa.
O jednom takvom slučaju izvijestila je jučer Policijska uprava brodsko-posavska čiji je Operativno-komunikacijski centar u ponedjeljak (1.travnja) oko 10.45 sati, zaprimio je dojavu od muške osobe, koja je prijavila pronalazak zavezanog i uginulog psa u blizini jezera Petnja.
Odmah po dojavi, na mjesto događaja su izašli policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod koji su utvrdili istinitost dojave. O ovom događaju obaviještena je mjerodavna veterinarska inspekcija te slijedi kriminalističko istraživanje i pronalaženje vlasnika psa.
Prema Kaznenom zakonu kojim se sankcionira zlostavljanje i ubijanje životinja, onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili ju teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili ju izlaže nepotrebnim patnjama kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine, tko počini kazneno djelo iz koristoljublja kaznit će se zatvorom do dvije godine, a tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.

(foto: ilustracija)

Related Post

POŽAR U TANG-u

Autor - 21/07/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 21. srpnja 21015. – Danas oko 13 sati došlo je do požara u pogonu TANG-a. Dojavu o požaru…