VOKALNA SKUPINA “AURORA”: Osvježenje na novogradiškoj glazbenoj sceni

669 0

Autorica Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – Vokalna skupina “AURORA” istinsko je osvježenje na novogradiškoj glazben oj sceni. Aktivno djeluje od ožujka 2017. godine. Osnovana je s ciljem okupljanja ljubitelja moderne glazbe te razvijanja i unapređivanja kulturno-umjetničkog amaterizma na području glazbe u Novoj Gradiški. Pjesme izvode višeglasno “a capella” te uz instrumentalnu pratnju. Umjetnička voditeljica “Aurore” je Veronika Terzić, predsjednica Marinela Banovčić, a uz njih su u umjetničkom odboru još Danijela Šmuljić-Matošević i Irena Bilić.

Mlada Vokalna skupina donijela je osvježenje u glazbenom izričaju. U kratkom vremenu „Aurora“ je imala 19 nastupa na različitim manifestacijama svečarskog, ali i humanitarnog karaktera.

Prvi nastup bio je 29. travnja 2017. na 18. Međunarodnom sportskom susretu invalida “Bljesak 2017” u Slavonskom Brodu. Do konca godine uslijedili su i drugi nastupi na kojima je njihovo pjevanje privuklo interes glazbene publike. Može se zaključiti da je za „Auroru“ ovo bila vrlo bogata glazbena godina. Valja napomenuti kako pjevaju i na vjenčanjima. Njeguju duhovnu, domoljubnu, popularnu, stranu i domaću modernu glazbu, kao i obrade tradicijskih pjesama, a izvode ih troglasno. Istim tempom i zanosom nastavile su i u 2018. godini.

Okupljaju se u prostoru Industrijsko-obrtničke škole gdje su 19. veljače 2018. godine održale i svoju prvu redovnu godišnju Skupštinu pod predsjedanjem Marinele Banovčić na kojoj su ugostili i zamjenicu gradonačelnika Ivanu Trupina, te gradskog vijećnika Mateja Zborila.

– Osjeti se da ste istinske zaljubljenice u glazbu i pjesmu, ali i da djelujete kao obitelj u kojoj je vrlo pozitivna energija koju širite i na druge- istaknula je Ivana Trupina.

Related Post

Promovirano 15 novih majstora

Autor - 21/09/2010 0
SLAVONSKI BROD, 21. rujna 2010. – Na prigodnoj svečanosti podjeljene su diplome za novih 15 majstora obrtnika u Obrtničkoj komori…