HSS UPOZORAVA: OPG-ovi u procesu veleizdaje Hrvatskoj Vladi čine balast

1043 0

SLAVONSKI BROD – Glasno, da svi čuju, isticanje domoljublja siguran je znak da je u pozadini prodaja obiteljskog hrvatskog dragog kamenja.

Hrvatsko poljoprivredno zemljište, izvori pitke vode i šume prirodna su bogatstva koja domoljubi predaju strancima, zakulisno, ispod žita, dok hrvatskim OPG-ovima nedostaje oranica da bi mogli živjeti i odgajati nove generacije poljoprivrednika u Hrvatskoj.

Izvršen je prijenos zakupa i koncesija Agrokora na zrcalne tvrtke i prije potpisivanja nagodbe rečeno je u utorak na sastanku koji je organizirala Udruga OPG-a „Život“. Taj postupak u HSS-u smatramo veleizdajom.

Za Hrvatsku seljačku stranku takvo postupanje je nedopustivo. Hrvatsko poljoprivredno zemljište moraju obrađivati hrvatski poljoprivrednici.

Hrvatsko poljoprivredno zemljište može se predati strancima samo ako se tako očituju hrvatski građani referendumom. Nije dopustivo da Hrvatsku za koju je ginula mladost voljom jednog čovjek ili skupine koja nije dobila legitimitet za takvo postupanje prepuštamo strancima.

Postavljamo pitanje tko su vlasnici tvrtki :AISLE 2 d.o.o. – JAMNICA plus d.o.o., AISLE 5 d.o.o. – TISAK plus d.o.o., AISLE 6 d.o.o. – PIK VRBOVEC plus d.o.o., AISLE 7 d.o.o. – BELJE plus d.o.o., AISLE 8 d.o.o. – VUPIK plus d.o.o., AISLE 9 d.o.o. – PIK-VINKOVCI plus d.o.o. jer je dana hrvatska zemlja i hrvatski izvori pitke vode izdajničkim prijenosom koncesija. Zašto su načelnici općina stavljeni pred svršen čin i postali roba za otpis. Za koga su trebali biti žrtvovani.

HSS traži uvažavanje hrvatskih OPG-ova koji bi prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu trebali imati prednost, kao domicilno stanovništvo, kod zakupa i prodaje poljoprivrednog zemljišta.

Ministar je obećavao hrvatsko poljoprivredno zemljište hrvatskim OPG-ovima, ali niti jedan natječaj do sada nije proveden, općine nisu dobile suglasnosti na programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Je li u pitanju sporost administracije? Kada će i kako OPG-ovi do zemlje ili se hrvatsko poljoprivredno zemljište čuva za strance ?

Ako se nastave dosadašnje politike vladajućih hrvatski seljak i hrvatski ruralni prostor će nestati.

Related Post