POLICIJA USPJEŠNA U LOVU NA LOPOVE

582 0

Provaljivali u automobile, škole i obiteljske kuće

–  NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BROD / GORNJI BOGIĆEVCI – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje teških krađa i krađa. Muškarac je osumnjičen za 22 kaznena djela (21 kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo krađe) od kojih je 15 kaznenih djela (14 teških krađa i jedna krađa) počinjeno u prošloj godini ( od listopada do kraja prošle godine), a sedam kaznenih djela teške krađe počinjeno je od 2. do 21. siječnja ove godine. Sva kaznena djela dogodila su se na području grada Slavonskog Broda na način da je počinitelj provaljivao u parkirane osobne automobile razbijanjem stakala i iz automobila odnošenjem ženskih i muških torbica sa novčanicima u kojima su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. Osim toga počinitelj je uzimao i tehničke uređaje, informatičku opremu (fotoaparat, razni CD i tvrdi diskovi, sunčane naočale i sl.) ukoliko bi se našla u vozilu. Ovim kaznenim djelima oštećene su 22 osobe za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osumnjičeni je jučer uz kaznenu prijavu za ova kaznena djela doveden sucu istrage koji mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora.

 

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom s područja općine Gornji Bogičevci kod Okučana. Mladić je osumnjičen da je tijekom ovog mjeseca provalio u dvorišnu zgradu i alatnicu obiteljske kuće 39-godišnjaka na području općine Gornji Bogičevci odakle je otuđena jedna bušilica, dvije električne brusilice i jedna motorna pila. Kriminalističkim istraživanjem kod mladića je pronađena otuđena motorna pila koja će biti vraćena oštećenom, a protiv njega policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo teška krađa.

 

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Nove Gradiške zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa. Kriminalističkim istraživanjem kod osumnjičenog su pronađene tri zvučne kutije koje su otuđene u krađi koja se dogodila u svibnju prošle godine kada je iz zaključanog dvorišta jedne škole u Novoj Gradiški otuđena oprema za reproduciranje glazbe (pojačalo, mikseta i tri zvučne kutije). Policija će pronađene ukradene predmete vratiti oštećenoj osobi, a protiv muškarca nadležnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo krađa.

 

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom s područja općine Donji Andrijevci zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Muškarac je u nedjelju na području općine Donji Andrijevci po policijskim službenicima zatečen kako u alkoholiziranom stanju ulicom hoda s automatskom puškom preko ramena. Od muškarca je policija tom prilikom oduzela automatsku pušku, spremnik sa 50 komada streljiva te ga uhitila radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja. Jučer je temeljem naloga suda policija obavila pretragu doma i prostora koje koristi osumnjičeni i tom prilikom pronašla i od njega oduzela nekoliko stotina streljiva raznog kalibra, tri komada okvira za automatsku pušku i jedan vojnički nož. Policijski službenici će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Related Post