Policija uspješna u sprečavanju još tri pokušaja krijumčarenja stranih državljana

586 0

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija

 

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su 21. veljače u poslijepodnevnim satima, na području Donjeg Varoša  (Općina Stara Gradiška)  kontrolirali tri osobna vozila hrvatskih nacionalnih registracijskih oznaka i u njihovoj blizini  zatekli strane državljane. U dva vozila su bili vozači u dobi od 19 godina (državljanin R. Hrvatske) i 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, dok je vozač trećeg vozila  pobjegao i   nedostupan je policiji.
 
-Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.  a 19-godišnjaka, 30-godišnjaka i za sada nepoznatu osobu sumnja se da su iz koristoljublja  u  dogovoru s nepoznatim osobama, u automobil  primili strane državljane u namjeri da ih prevezu u unutrašnjost Republike Hrvatske.
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.
 
Policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma- priopćila je Policija brodsko-posavska. 

Related Post