Policija za sutra najavljuje akciju „Pojas i mobitel“

779 0

Foto Policija brodsko-posavska

 

SLAVONSKI BROD, 31.  svibnja 2023. – Na području Postaje prometne policije Slavonski Brod, u vremenu od 1. siječnja do 30. travnja, evidentirana je 361 prometna nesreća, što je za 75,24 % više u odnosu na isto vrijeme prošle godine, kada je evidentirano 206 prometnih nesreća (te jedna prometna nesreća s poginulom osobom).

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici nastavljaju sa provedbom preventivno represivnih akcija.

Akcija „Pojas i Mobitel“ će se provesti sutra 1. lipnja 2023. godine u vremenu od 6 do 10 sati. 

Svrha provedbe akcije je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture te smanjenje prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane ne korištenjem sigurnosnog pojasa i/ili mobitela. Poseban naglasak će se dati na korištenje sigurnosnog pojasa i za ostale putnike u vozilu (stražnja sjedala) te korištenje dječje sjedalice. 

Aktivnosti policije će biti usmjerene i na ostale prekršaje: neregistrirana vozila i vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole, vozače koji upravljaju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, prekršaje mladih vozača, nepoštovanja prednosti prolaska i crvenog svjetla, vožnje pod utjecajem alkohola, nepropuštanja pješaka i dr.

Related Post