POLICIJSKA 24 SATA

425 0

SLAVONSKI BROD, 14. svibanj 2015. – Dana 13. svibnja, oko 19 sati, na području općine Garčin, 65-godišnjak je unutar dvorišta obiteljske kuće iz pištolja koji neovlašteno posjeduje ispalio više hitaca u zrak.

Policijski službenici su po dolasku na mjesto događaja, oduzeli pištolj i oko 40 komada pripadajućeg streljiva.

 

Alko testom je u organizmu 65-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,97 promila. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju mjerodavnim tijelima.

 

KOSOVAR NABRIJAO 208 KILOMETARA NA SAT – Jučer (13. svibnja), oko 11.30 sati, na autocesti A3 kod Slobodnice, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, utvrdili su da 24-godišnji državljanin Kosova, upravlja osobnim automobilom BMW, krećući se brzinom od 208 kilometara na sat, ne štujući propisana ograničenja. Prometni policajci su kaznili vozača novčanom kaznom, uz izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.

 

S NEDOZVOLJENIM TABLETAMA PREKO GRANICE – Sinoć, oko 20,15 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine, kontrolirajući autobus bosansko hercegovačkih registracijskih oznaka i putnike, u prtljazi 61-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine pronašli 210 komada raznih tableta. Vlasnica za spomenute tablete, koje sadrže psihotropne tvari nije imala liječničku dokumentaciju, te je prekršajno kažnjena zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

STARCI NA BICIKLIMA – Jučer, dana 13. svibnja, oko 7.40 sati, u Slavonskom Brodu, na raskrižju Ulice Sv. Lovre i F. Filipovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklista. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo u trenutku kada je 85-godišnji vozač bicikla ušao u raskrižje ne propustivši osobni automobil Seat kojim je upravljao 39-godišnjak. Pritom je došlo do udara vozila u biciklistu i pada bicikliste na vjetrobransko staklo vozila, a potom i kolnik. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač bicikla, kojemu je ukazana liječnička pomoć, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

 

Policijski službenici su utvrdili, da se 39-godišnji vozač osobnog automobila kretao brzinom koja je za 10 kilometara na sat veća od propisane (50 km/h), kojeg su prekršajno prijavili.

 

Također podnose prekršajnu prijavu i protiv 85-godišnjeg bicikliste zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija je o prometnoj nesreći obavijestila Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Related Post

U njivi pronašao topničko zrno

Autor - 17/06/2019 0
DRAGALIĆ – Dana, (14. lipnja), na području općine Dragalić, oko 8 sati, 45-godišnjak je nazvao policiju i prijavio pronalazak eksplozivne…

KAZNENO DJELO

Autor - 07/12/2015 0
VELIKA KOPANICA / STARO PETROVO SELO, 7. prosinac 2015. – -Policijski službenici su u petak oko 17 sati na području…