POLICIJSKA 24 SATA – Krali, otimali i švercali

394 0

13. ožujak 2013. -Jučer je, na području policijske uprave, zabilježeno

14 kaznenih djela. U prometu se dogodila jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su dva (2) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva (2) prekršaja iz Zakona o oružju, jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Carinskog zakona.

 

RIBOKRADICE UHVAĆENE NA DJELU -Jučer, oko 8,25 sati, na području Kruševice, predio Dubočice, policijski službenici na zaštiti državne granice, uočili su dvije osobe na obali rijeke Save sa ulovljenom ribom. Utvrdili su da je riječ o 39-godišnjaku i 56-godišnjaku, koji su postavili vršu u Savu, pomoću koje su ulovili nekoliko kilograma ribe, iako nemaju dozvolu za lov ribe. Policija je ulovljenu ribu i vršu od njih oduzela i predala ovlaštenom ribočuvaru na daljnje postupanje, a protiv dvojice muškaraca podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova.

 

MLADIĆI OPLJAČKALI STARICU – Sinoć, oko 22 sata, u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV, tri mlađe muške osobe su odgurnule 80-godišnju ženu koja je pala na tlo, otrgnuvši joj torbicu sa osobnim stvarima. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski brod, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je razbojstvo učinio 15-godišnjak. Policija je pronašla i oduzela otuđenu torbicu, te vratila vlasnici, a protiv 15-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva.


UHVAĆEN U KRAĐI GORIVA IZ AUTOMOBILA – Oko 23 sata, sinoć, u Slavonskom Brodu, u Podvinju, Ulica Kerdeni, 20-godišnjak je pokušao iz osobnog automobila otuđiti gorivo, u čemu nije uspio, jer ga je „na djelu“ zatekao 38-godišnjak i pozvao policiju. Mladić je pobjegao, no policijski službenici su ga ubrzo pronašli, nad njim proveli kriminalističko istraživanje, koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.


KURAŽIO SE PUCAJUĆI PIŠTOLJEM U ZRAK – Između 20.15 i 20.30 sati, sinoć, u Slavonskom Brodu, u Stojanovićevoj ulici, 44-godišnjak je u dvorištu obiteljske kuće, iz pištolja kojeg nezakonito posjeduje, ispalio više hitaca u zrak. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su nad 44-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje, te protiv njega podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


NOGOMETAŠIMA U LJUPINI UKRALI TELEVIZOR I GLAZBENU LINIJU – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, razriješili su kazneno djelo teške krađe. Naime, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 22-godišnjakom i utvrdili, da su njih dvojica, sredinom veljače, provalili u prostorije nogometnog kluba u Ljupini, otuđivši televizor i glazbenu liniju, koje su prodali na području Nove Gradiške. Policija protiv obojice dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu, a za otuđenim predmetima nastavlja traganje.


PREKO GRANICE SA 70 PARI TENISICA – Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer, oko 18.45 sati, policija je u suradnji sa carinom, kontrolirajući autobus u putnim torbama pronašla oko 70-tak pari tenisica, koje 27-godišnji vlasnik (državljanin Danske) nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Protiv njega će se provesti prekršajni carinski postupak, zbog prekršaja iz Carinskog zakona.

Related Post