POLICIJSKA AKCIJA „VINKOVO“

461 0

Prometna policija će poduzeti pojačane mjere nadzora alkoholiziranosti vozača tijekom 22. i 22./23. siječnja 2013. godine (srijeda/četvrtak) u vremenskom periodu od 15 do 3 sata ujutro slijedećeg dana

 

NOVA GRADIŠKA, 21. siječanj 2013. – Povodom narodnog običaja blagoslova vinograda i proslave blagdana sv. Vinka, a temeljem iskustava iz ranijih godina očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu, a samim time i onih koji će konzumirati alkoholna pića. Ovom prigodom očekuje se organizirano okupljanje građana u svojim vinskim podrumima i vikend kućama koristeći „vinske ceste“, a na području Županije brodsko-posavske posebno uz županijske ceste u mjestima Oriovac, Brodski Stupnik, Stari Slatinik, Brodsko Vinogorje, Podvinje, Bukovlje i Trnjani.

 

Zbog toga će prometna policija poduzeti pojačane mjere nadzora alkoholiziranosti vozača tijekom 22. i 22./23. siječnja 2013. godine (srijeda/četvrtak) u vremenskom periodu od 15 do 3 sata ujutro slijedećeg dana. Policija će posebno posvetiti pažnju nadzoru vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, ali i prema svim ostalim sudionicima u prometu koji na bilo koji način ne štuju prometna pravila.

 

Akcija se provodi zbog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i smanjenja broja prometnih nesreća u kojima je uzrok alkohol, a samim tim i smanjenja posljedica prometnih nesreća.

 

Policija putem medija i ovim priopćenjem poziva sve građane koji će koristiti svoja prijevozna sredstva da ne konzumiraju alkohol, ako će na bilo koji način sudjelovati u prometu, a posebno kao vozači, a ukoliko planiraju konzumirati alkohol da si osiguraju siguran prijevoz ili ne sudjeluju u prometu.

Related Post

GRADSKA ODLIČJA 2013.

Autor - 09/01/2014 0
Nikola Tot kao poduzetnik dao je velik doprinos u razvoju obrtništva, uspješnom poslovanju i zapošljavanju

MAŽORETKINJE PONOS GRADA

Autor - 05/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 5. travnja 2014. – Danas je pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole počelo…