Policijski pas Jack kod Nizozemaca nanjušio hašiš, policajci kod Slovenca pronašli 2085 tableta

210 0

SLAVONSKI BROD, 22. veljače 2021. – Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 20. veljače, u 8.40 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, prilikom granične kontrole, policijski službenici su posumnjali da dvojica državljana Nizozemske u dobi od 23 i 26 posjeduju krijumčarenu robu. Obavljen je pregled osoba, vozila i prtljage, te je uz pomoć službenog psa za detekciju droga (Jack), koji je pozitivno reagirao na prtljagu, kod 23-godišnjaka pronašli 0,9 grama droge hašiša, a kod 26-godišnjaka 25,55 grama droge hašiš. Obojici su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

U prtljazi putnika pronađena veća količina tableta

Dana 21. veljače, u 0,15 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, pronađena je veća količina tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga. Naime, graničnom kontrolom autobusa, vozača, putnika i njihove prtljage, kod 33-godišnjeg putnika (državljanin Slovenije), policijski i carinski službenici su pronašli 2085 komada raznih tableta koje sadrže psihoaktivne tvari (Apaurin, Sanval i dr.), a za koje vlasnik ne posjeduje adekvatnu liječničku dokumentaciju. Protiv 33-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Related Post

DEBATA

Autor - 01/04/2014 0
28. ožujka 2014. godine, u amfiteatru Tehničke škole, Slavonski Brod,održana je debata „Hrvatski poduzetnici konkurentni su na EU tržištu“.