POLICIJSKI PROMETNI VIKEND: 4 teško ozlijeđene osobe u prometnim nesrećama

1152 0

Foto PUBP, Ilustracija

SLAVONSKI BROD, 7.  lipnja 2021. – Oduzimanje prednosti, vožnja neregistriranim osobnim automobilom i  bez položenog vozačkg ispita, te neprilagođena brzina razlog su prometnih nesreća koje su se dogodile  proteklog vikenda  na prometnicama   brodsko-posavbske županije u kojima  su četiri  osobe teško ozlijeđene. 

 

Oduzeo  prednost i  izazvao prometnu nesreću 

Na raskrižju Zapadne vezne ceste i Ulice J. Rimca, u Slavonskom Brodu, dana 5. lipnja, u 12.20 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer je 77-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom (dok semafori nisu bili u funkciji), ušao na kolnik Zapadne vezne ceste, ne propustivši osobni automobil s prednošću prolaska, a kojim je upravljao 79-godišnjak, te je došlo do udara njegovog automobila u drugi automobil. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 77-godišnja putnica iz drugog automobila, kojoj je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 77-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. 

 

Dvije osobe teško ozlijeđene u Donjim Rogoljima 

U prometnoj nesreći koja se dogodila dana 6. lipnja, u 16.20 sati, u Donjim Rogoljima, dvije osobe su teško ozlijeđene. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je prometnu nesreću prouzrokovao 20-godišnjak, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje, te nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom. Utvrđeno je, da je 20-godišnjak upravljao automobilom krećući se nepropisnom brzinom, koja je od 30 do 50 km/h veća od prometnim znakom ograničene brzine na 50 km/h, te je u kočenju i zanošenju po travnatoj bankini, u rotaciji, lijevom stranom automobila udario u betonski kolni ulaz. U ovoj prometnoj nesreći vozač i 16-godišnji suvozač su teško ozlijeđeni, te im je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 20-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Također je utvrđeno, da je 20-godišnjak kršio izrečenu mjeru samoizolacije COVID -19, te protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. 

 

Zbog neprilagođene brzine u zavoju  kod Davora sletio  u odvodni kanal

Dana 6. lipnja, u 20.20 sati, u blizini Davora, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 31-godišnji vozač teško ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, te je zbog neprilagođene brzine u zavoju sletio na travnatu bankinu, a potom u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći 31-godišnjak je teško ozlijeđen, te mu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Related Post