POLICIJSKI VIKEND

650 0

Slavonski Brod, 21. svibnja 2012.godine – Tijekom vikenda je na području policijske uprave evidentirano 23 kaznena djela od kojih je najveći broj u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su imovinska kaznena djela (20).

U području prometa se dogodilo 10 prometnih nesreća od kojih tri (3) s ozlijeđenim osobama i sedam (7) s materijalnom štetom. Pritom je jedna (1) osoba teško ozlijeđena, dok su tri (3) osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Evidentirana su tri (3) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pet (5) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te je zabilježen jedan (1) slučaj kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona. U jednom (1) slučaju je pronađeno oružje koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

 

Sa 1,39 promila alkohola završila u kanalu i bolnici

 

GUNJAVCI/ADŽAMOVCI – U subotu oko 22.25 sati između Gunjavaca i Adžamovaca dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Prometna nesreća se dogodila jer je 25-godišnjakinja prilikom upravljanja osobnim automobilom Fiat, zbog neprilagođene brzine u zavoju ulijevo, izgubila nadzor nad upravljačem, vozilom udarila u betonski most i potom sletjela u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći tjelesne ozljede je zadobila vozačica i 25-godišnji putnik, koji su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici su alko-testom očitali koncentraciju alkohola u organizmu 25-godišnje vozačice u iznosu od 1,39 promila. Protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog.

 

Sa 3,20 promila alkohola izazvao prometnu i završio u pritvoru

 

STARO PETROVO SELO – Jučer oko 13.45 sati u Starom Petrovom dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao vozač s 3,20 promila alkohola u organizmu. Do prometne nesreće je došlo jer se 48-godišnjak prilikom upravljanja osobnim automobilom Opel nije držao strane kretanja, već je skrenuo na kosinu kanala i pritom udario u prometni znak i kolni ulaz. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je alko-testom u organizmu 48-godišnjeg vozača očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 3,20 promila. Alkoholizirani vozač je liječnički pregledan i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Potukle se djevojke

 

SLAVONSKI BROD – Jučer oko 3 sata u Slavonskom Brodu, P. Krešimira IV, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su intervenirali zbog narušavanja javnog reda i mira. Pritom su utvrdili da su se dvije ženske osobe u dobi od 21 i 28 unutar ugostiteljskog objekta posvađale, a po izlasku vani tjelesno sukobile. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Protiv obadvije policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post