POLICIJSKI VIKEND

843 0

SLAVONSKI BROD, 14. ožujak 2016. – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 18 kaznenih djela od kojih 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva (2) kaznena djela gospodarskog

i jedno (1) kazneno djelo organiziranog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 10 kaznenih djela su na štetu imovine i to šest (6) kaznenih djela krađe, dva (2) kaznena djela teške krađe i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se šest (6) prometnih nesreće od kojih četiri (4) s materijalnom štetom i dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže ozlijeđene. Evidentirana su četiri (4) prekršaja narušavanja javnog reda i mira te šest (6) prekršaja iz ostalih zakona. Od ostalih događaja zabilježena je jedna (1) dragovoljna predaja oružja (jedna ručna bomba u Novoj Gradiški).

 

PRITVOREN PIJANI VOZAČ – U subotu, 12. ožujka, 15 minuta iza ponoći, u Slavonskom Brodu u ulici Andrije Štampara, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Kolnikom ulice Andrije Štampara od sjevera u smjeru juga kretao se osobni automobil, SB registracija, kojim je pod utjecajem alkohola (2,86 promila) upravljao 34-godišnjak s područja općine Klakar. Alkoholizirani vozač je u jednom trenutku vozilom prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim djelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila, SB registracija, kojim je upravljala 56-godišnjakinja iz Slavonskog Broda. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 56-godišnjakinja. Policija je pijanog vozača zbog sumnje da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola smjestila u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te će protiv njega zbog počinjenih prekršaja podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave.

PREVENTIVNO REPRESIVNE AKTIVNOSTI U PROMETU – Prometna policija je u proteklom tjednu od 7. do 13. ožujka, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 543 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (246 prekršaja), od kojih 211 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 35 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentiran je 41 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (35-1), osam (8) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 47 prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (45-2), osam (8) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (1-7), šest (6) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, devet (9) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji. Dogodilo se 16 prometnih nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom i tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri (3) osobe lakše i jedna (1) osoba teže ozlijeđena.

 

KROZ REŠETARE 142 KILOMETRA NA SAT – Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 7. ožujka na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 199 km/h (58-godišnjak iz Poreča), a u naselju 142 km/h, također 7. ožujka u mjestu Rešetari (21-godišnjak, Staro Petrovo Selo) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,96 promila, očitana 12. ožujka u Slavonskom Brodu, A. Štampara, kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, SB registracija.

 

ISKOPALI MINOBACAČKU GRANATU – U ponedjeljak, 14. ožujka oko 7,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Stanka Vraza djelatnici tvrtka za održavanje cesta prilikom izvođenja radova (kopanjem) na izgradnji kružnog toka uočili su nepoznatu eksplozivnu napravu te o tome obavijestili policiju. Na mjesto pronalaska izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu i utvrdili da se radi o minobacačkoj granati 82 mm, koju su na siguran način na mjestu pronalaska uništili.

Related Post