POLICIJSKI VIKEND – Petnaestogodišnji dječaci u noćnom životu

424 0

30. siječanj 2012. – Prošli vikend je na području policijske

uprave evidentirano ukupno 27 kaznenih djela, od čega je 21 kazneno djelo protiv imovine, tri kaznena djela protiv pravosuđa, dva protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom i jedno protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja. Dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće od kojih tri s ozlijeđenim osobama (tri osobe lakše ozlijeđene) i jedna s materijalnom štetom. Bilježi se pet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i četiri iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također su evidentirana tri slučaja kršenja odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.

 

Vozili unatoč zabrani

 

Policijski službenici su u petak oko 14.40 u Slavonskom Brodu, utvrdili da 32-godišnjak upravlja osobnim automobilom unatoč zabrani. U subotu oko 21.10 na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prilikom nadzora, policajci su za upravljačem vozila zatekli 26-godišnjaka iz Osijeka kojemu je prethodno izrečena zabrana upravljanja. Policijski službenici su također u petak oko 21.50 u Kovačevcu, utvrdili da 49-godišnjak upravlja vozilom iako ima izrečenu zabranu upravljanja, a u njegovu organizmu su utvrdili koncentraciju alkohola u iznosu od 2,02 promila, te su ga zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja. U suradnji sa državnim odvjetništvom, protiv trojice vozača slijede kaznene prijave.

 

Lakše ozlijeđen u prevrtanju automobila

 

U subotu oko 2,25 sati u Starom Topolju dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila jer je 30-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Opel Astra, zbog neprilagođene brzine u zavoju udesno izgubio nadzor nad upravljačem vozila, nakon čega je sletio na zemljanu površinu. Vozilo se nekoliko puta prevrnulo, a 30-godišnji vozač je lakše ozlijeđen. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,66 promila. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Zapalila se guma na poluprikolici

 

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje u subotu oko 10,30 sati zaprimili su dojavu o požaru na teretnom vozilu u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Utvrdili su da je oko 9,45 sati na autocesti A-3 u blizini odmorišta Sredanci nakon puknuća pneumatika na poluprikolici došlo do zapaljenja gume. Nakon toga se vatra proširila na gorive dijelove poluprikolice koja je bila prikopčana za tegljač, makedonskih nacionalnih oznaka i broja. Vozač, 29-godišnji državljanin Makedonije je uspješno otkačio tegljač od poluprikolice koja je djelomično nagorjela, zajedno sa robom koja se nalazila u unutrašnjosti. Nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

 

Prekršaji u ugostiteljskom objektu

 

Policija je u suradnji sa službenicima državnog inspektorata u noći petak/subota izvršila nadzor ugostiteljskog objekta u Kumičićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Pritom je utvrđen niz prekršaja. Policija je izdala optužni prijedlog i obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva pismena upozorenja i jedan obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Djelatnici državnog inspektorata su utvrdili dva prekršaja i izdali optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

 

Zakazala roditeljska skrb

 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u subotu oko ponoći u ulici Ivana Gundulića u N. Gradišci zatekli tri maloljetnika bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Trojicu 15-godišnjaka su radi njihove sigurnosti doveli u službene

Related Post