POLICIJSKI VIKEND: Rješavali krađe i paljevine, pritvarali pijane vozače

227 0

Prošli vikend, na području policijske uprave, evidentirano je

25 kaznenih djela (od toga je 20 imovinskih kaznenih djela). U području prometa, dogodilo se šest (6) prometnih nesreća, od kojih tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena, pet osoba lakše ozlijeđeno), te tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Zabilježeno je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i pet (5) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

 

NOVA GRADIŠKA/CERNIK

 

UKRAO DVIJE PRIKOLICE I PRODAO KAO STARO ŽELJEZO – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u petak su dovršenim kriminalističkim istraživanjem, potvrdili sumnju da je 25-godišnjak, počinio dva kaznena djela krađe. Naime, tijekom srpnja, u dva navrata, na području općine Cernik, otuđio je dvije prikolice i dvije drvene grede, oštetivši tako dvojicu vlasnika (u dobi od 51 i 54 godine) za nekoliko desetaka tisuća kuna. Grede je izrezao za ogrjev, a prikolice prodao u stanicu za otkup sekundarnih sirovina na novogradiškom području. Policija protiv 25-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu.

 

GORNJI BOGIĆEVCI

 

OSTAVILI OTKLJUČANU KUĆU I OSTALI BEZ NEKOLIKO TISUĆA KUNA – U petak, u Policijsku postaju Okučani, 73-godišnjak je prijavio, da mu je netko dan ranije, u prijepodnevnim satima, iz obiteljske kuće, na području općine Gornji Bogićevci, otuđio više tisuća kuna. U to vrijeme, vrata obiteljske kuće su bila otvorena, a vlasnik je sa suprugom bio u vrtu iza kuće. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela i otuđenim novcem.

 

OKUČANI

 

POLIO BENZINOM I ZATIM ZAPALIO BAGER – U subotu, oko 2,30 sati, na području Okučana, netko je zapaljivom tekućinom polio unutrašnjost bagera (vlasništvo tvrtke iz Zagreba) i zapalio. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Okučani, te pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

 

SLAVONSKI BROD

 

KRAĐE NA KUPALIŠTIMA – Provedenim kriminalističkim istraživanjem u subotu, policijski službenici Slavonski Brod, osumnjičili su 18-godišnjakinju, da je dana 26. srpnja (petak), u vremenu od 16 do 16.30 sati, sa plaže na kupalištu Poloj, u Slavonskom Brodu, otuđila torbicu, vlasništvo 59-godišnjaka. Policija je pronašla veći dio otuđenih predmeta (torbicu, novčanik, ključeve, naočale, kreditne kartice, zdravstvene iskaznice) i vratila vlasniku, te će protiv 18-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U subotu, oko 16 sati, u Policijsku postaju Slavonski Brod, dojavljeno je da je, oko 15.20 sati, na kupalištu, na Poloju, otuđen novac, koji je vlasnik ostavio ispod ručnika. Naime, 57-godišnji vlasnik je uočio djevojčicu, koja mu je otuđila nekoliko desetaka kuna. Novac je vraćen oštećenom, kojeg je policija upoznala sa pravom pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama Kaznenog zakona.

 

POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE: Prilikom odlaska na kupanje, nije poželjno sa sobom nositi novac, kreditne kartice, vrjednije stvari, satove, mobitele, laptope ili slično, niti takve stvari, torbice ili novčanike ostavljati ispod ručnika. Kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela, policija preporučuje građanima, da neophodne stvari koje nose na kupališta, ostave osobi od povjerenja na pažnju.

 

NOVA GRADIŠKA

 

SLETILA U KANAL, TEŠKO SE OZLIJEDILA I ZARADILA PREKRŠAJNU PRIJAVU – U nedjelju, oko 15 sati, u blizini Prvče, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško, a tri osobe lakše ozlijeđene. Do prometne nesreće je došlo, jer je 44-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom Ford, zbog neprilagođene brzine, u zavoju ulijevo, izgubila nadzor nad upravljačem, te sletjela u kanal. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđena 44-godišnja vozačica, koja je zadržana na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, a lakše je ozlijeđeno troje putnika u vozilu (14-godišnjakinja, 13-godišnjakinja i 13-godišnjak). Policija će 44-godišnjakinju prekršajno prijaviti, te izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo.

 

STARA GRADIŠKA

 

PREKO GRANICE SA 2,29 PROMILA ALKOHOLA – U subotu (27. srpnja), oko 22.45 sati, policijski službenici su na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, prilikom granične kontrole, utvrdili da 28-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), upravlja osobnim automobilom Mercedes, slovenskih registracijskih oznaka i broja, pod utjecajem alkohola. Alkotestom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,29 promila, te su alkoholiziranog vozača isključili iz prometa i zadržali u policijskim prostorijama do otriježnjenja. Policija je vozaču uručila prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je platio novčanu kaznu od nekoliko tisuća kuna.

 

PIJANI ZA VOLANOM

 

STARO PETROVO SELO – Jučer, oko 20.35 sati, u Starom Petrovom Selu, prilikom nadzora prometa, policajci su utvrdili da 39-godišnjak upravlja pod utjecajem alkohola (1,55 promila), te su ga zadržali u službenim prostorijama policije do otriježnjenja. Alkoholizirani vozač će biti prekršajno prijavljen.

 

OKUČANI – Također, u nedjelju, oko 22.25 sati, na autocesti kod Okučana, uočeno je da tegljač (BiH registracijskih oznaka i broja) vozi lijevo desno. Prometni policajci su alkotestirali 40-godišnjeg vozača i u njegovu organizmu utvrdili koncentraciju alkohola u iznosu od 1,51 promila, te su ga zadržali do otriježnjenja. Vozač je prekršajno sankcioniran.

 

SLAVONSKI ŠAMAC – Noćas, oko 2,15 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su utvrdili da 27-godišnjak upravlja osobnim automobilom Opel pod utjecajem alkohola (1,46 promila). Vozač je isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju, te prekršajno prijavljen.

Related Post