POLICIJSKI VIKEND – Uz teške ozljede vozačici i kaznena prijava

401 0

14. svibanj 2012. – Na području policijske uprave je

prošli vikend evidentirano 27 kaznenih djela od kojih je najveći broj u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su imovinska kaznena djela (19). U području prometa se dogodilo 11 prometnih nesreća od kojih pet (5) s ozlijeđenim osobama i šest (6) s materijalnom štetom. Pritom su dvije (2) osobe teško ozlijeđene, dok su četiri (4) osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Evidentirano je sedam (7) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i pet (5) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Uhvaćeni lopovi

 

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su u petak oko 0,45 sati u Starom Topolju, nadzirući promet u kombi vozilu uočili veću količinu vijaka i metalnih pločica koje se koriste za učvršćivanje željezničkih tračnica. Obzirom da su izrazili sumnju u kazneno djelo krađe, policajci su četvoricu muškaraca u dobi od 16 do 37 uhitili. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su njih četvorica 10. svibnja oko 23 sata iz skladišta koje se nalazi na području općine Donji Andrijevci, otuđili veću količinu vijaka za učvršćivanje tračnica, metalnih pločica i matica za vijke, težine oko 1 500 kilograma. Policija je otuđene predmete od njih izuzela i vratila vlasniku. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv počinitelja slijede kaznene prijave.

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su noćas oko 3,20 sati, spriječili dvije osobe u činjenju kaznenog djela teške krađe. Ova dvojica su pokušavala provaliti u kiosk u Slavonskom Brodu, Trg pobjede, a kada su uočili policiju dali su se u bijeg, no ubrzo su uhvaćeni. Utvrđeno je da je riječ o dvojici 17-godišnjaka iz Slavonskog Broda, koji su prethodno provalili u rashladnu vitrinu, otuđivši pritom nekoliko boca soka. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

 

Teško ozlijeđena vozačica

 

Jučer oko 12.20 u blizini Cernika se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Prometna nesreća se dogodila jer je 29-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine u zavoju udesno izgubila nadzor nad upravljačem. Pritom je u zanošenju došlo do okretanja vozila na kolniku i slijetanja u kanal gdje se vozilo prevrnulo na bok. U ovoj prometnoj nesreći vozačica je teško ozlijeđena, a 34-godišnji putnik je zadobio lakše tjelesne ozljede. Protiv vozačice slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Izgorjeli strojevi

 

U subotu oko 2 sata u Policijskoj postaji Slavonski Brod je zaprimljena dojava o požaru u Kujniku (općina Oriovac). Policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja potvrdili istinitost dojave i očevidom uz nazočnost inspektora zaštite od požara utvrdili, da je do požara došlo uslijed kratkog spoja na električnom kablu. Vatra se potom proširila na drvenu konstrukciju skladišnog prostora obrtničke radnje, kojom prilikom su izgorjeli strojevi i drugi predmeti, pri čemu je vlasniku pričinjena velika materijalna šteta. Požar su lokalizirali pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac, Lužani i Malino. Pri gašenju požara ozlijeđen je 73-godišnji vlasnik, kojemu je ukazana hitna medicinska pomoć, a ozljede za sada nisu okvalificirane. Slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Edukativna predavanja u dječjim vrtićima

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod koji službu vrše koristeći se službenim motociklima su u petak održali edukativno predavanje u dječjim vrtićima „Seka i Braco“ i „Pčelica“, koje je poslušalo oko 120 djece. Predavanje su održali u dvorištu dječjih vrtića na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu. Cilj predavanja je upoznati djecu sa najsigurnijim načinom prelaska ceste, korištenjem obilježenih pješačkih prijelaza, raspoznavanjem i poštivanjem svjetlosne prometne signalizacije (semafora) u blizini pješačkih prijelaza preko ceste, korištenjem kaciga za vrijeme upravljanja biciklom, korištenjem sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica u osobnim automobilima. Također im je skrenuta pozornost na oprez prilikom nailaska na nepoznate predmete i minsko eksplozivna sredstva. Nakon predavanja djeca su razgledala službene motocikle i opremu koju koriste policijski službenici na motociklima.

 

9. megabikers susreti

 

U Slavonskom Brodu su od 11. do 13. svibnja održani 9. mega-bikers susreti. Obzirom na ranija iskustva, policijski službenici su bili maksimalno angažirani uz ispomoć kolega iz Policijske uprave požeško-slavonske i Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, koji su vodili računa o stanju sigurnosti. Pritom je evidentirano nekoliko prekršaja u području prometa. U prometnim nesrećama su dvije osobe lakše ozlijeđene. Protiv svih sudionika u prometu koji nisu štovali prometne propise doneseni su prekršajni nalozi, odnosno optužni prijedlozi. Kaznena djela nisu evidentirana, niti su zabilježeni slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

Related Post