Ponos Hrvatske 2011.

383 0

U želji da mnogima olakša teške životne okolnosti, mladi Stjepan odlučio je svake godine organizirati akciju pomoći za siromašne. Na to ga je nagnao dirljivi tekst oglasa u oglasniku.

 

 

„Obitelj sa troje djece moli pomoć u hrani jer nemamo novca i teško živimo“, tekst je oglasa koji je privukao pažnju Stjepana Mirkovića iz Nove Gradiške. Bio je to izravan, iskren i nevjerojatan apel za pomoć.

 

-To nije bio oglas kakav inače nalazite u oglasniku. Ovaj me je naježio i pomislio sam – ova je obitelj zasigurno u jako teškom stanju kada su morali objaviti ovakav oglas preko interneta. Predložio sam prijateljima iz osječkog Auto kluba Slavonija, čiji sam član, da pomognemo toj obitelji. Dogovorili smo se i odlučili staviti oglas na automobilistički forum. Pozvali smo i druge da nam se priključe u sakupljanju pomoći. Iznenadio nas je odaziv, kaže Stjepan Mirković (21) iz Nove Gradiške. Student je treće godine Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. U samo nekoliko dana sakupili su oko 5.000 kuna novca, pakete hrane i dogovorili su se sa prehrambenom industrijom Fami iz Donjeg Miholjca da će siromašnu obitelji sponzorirati paketima hrane sljedećih pola godine.

 

– Dečki i cure su samo vadili ogromne kutije i unosili u kuću. Nismo imali sve to gdje staviti. Zatrpali su nas paketima. Plakala sam od sreće da ipak postoje tako dobri i mladi ljudi. Platili su nam sve dugove i režije za 6 mjeseci unaprijed. Dali nam i 1.000 kuna gotovine. Djeca su dobila i odjeće, školske opreme. Dakle, to je bilo nešto nevjerojatno, kazala je tada plačući majka obitelji koja se nije ni nadala da će netko uopće vidjeti oglas.

 

Susret s tom obitelji bio je dirljiv i odlučili smo svake godine organizirati jednu takvu akciju. Želimo poručili i da vozači auto i moto utrka nisu divljaci koji ugrožavaju tuđe živote, nego pomažu drugima, kazao je Stjepan.

Autor: ponoshrvatske.hr

Related Post

OTPIS DUGOVA GRAĐANIMA

Autor - 20/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 20. ožujka 2015. – Imam informaciju da je 68 gradova i 80 općina potpisalo ugovor o otpisu dugova…

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 26/01/2012 0
Posljednjih dana siječnja 1992. godine značajniji oružani incident dogodio se u noći između nedjelje i ponedjeljka, 26. i 27. siječnja,…