Ponovne zapljene kokaina, marihuane i lijekova sa popisa droga

800 0

SLAVONSKI BROD, 30.  listopada 2023. – Nakon nedavnih zapljena raznih droga (vijest: Brodski policajci zaplijenili drogu marihuanu, hašiš, kokain i ecstasy te otkrili krivotvorenu dozvolu boravka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske ponovno su zaplijenili drogu kokain, marihuanu te lijekove koji se nalaze na popisu droga.

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, dana 30. listopada, oko 8.35 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine). Pritom je kod istoga pronađeno i oduzeto 0,83 grama droge kokain. Nadalje, pregledom osobne prtljage u zajedničkoj suradnji policije i carine pronađeno je i oduzeto 25 tableta koje sadrže psihotropne tvari i nalaze se na popisu droga. Policijski službenici su 33-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a budući da isti ne ispunjava uvjete iz Zakonika o šengenskim granicama sukladno odredbama Zakona o strancima, odbijen mu je ulazak u Republiku Hrvatsku te je vraćen u Bosnu i Hercegovinu. 

Dana 30. listopada, u 11.05 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su od 20-godišnjaka oduzeli 2,8 grama droge marihuane, protiv kojeg su podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški. 

Istog dana, u 22.10 sati, policijski službenici su u Slavonskom Brodu, od 17-godišnjaka oduzeli 1,47 grama droge marihuane, a u 23.35 sati, od 20-godišnjaka 2,45 grama droge marihuane. Policajci protiv obojice podnose optuže prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.  

Related Post

PROMETNA NESREĆA

Autor - 03/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 3. srpnja 2014. – Danas, oko 12.35 sati, u Požeškoj ulici, između Slavonskog Broda i Gromačnika, dogodila se…