Poraz Cerničana od Belišća

894 0

30. listopada 2011. – Danas su nogometaši Mladosti nakon više

od jedne godine poraženi na svome terenu u prvenstvenom susretu protiv vrlo dobre momčadi Belišća sa 1:2 (0:1). Cerničani su od početka energično napadali na gol gosta i imali nekoliko vrlo povoljnih prilika, ali sui gosti adekvatno uzvraćali. Najveću priliku imao je Terzić u 12. minuti kada nije iz neposredne blizine realizirao veliku šansu, a nogometaši Belišća su odmah brzim kontranapadom dvojice izrazito najboljih igrača gostujuće momčadi Vala i Skenderovića nakon duplog pasa prošli u trku obranu Mladosti i izbili sami pred vratara Marka Kao. Pošto je bio sam pred istrčalim vratarom Ivica Val se uspio još dobro namjestiti i onda pored vratara Cerničana sigurno poentirao za vodstvo gosta od 1:0. Nakon toga Mladost i dalje ima terensku inicijativu i stalno napada na gol Belišća, ali su to sve bili jalovi napadi bez realizacije. Potrebno je istaći da je već u 10. minuti igru napustio Janković zbog povrede a zamijenio ga je Jelančić. Belišće je imalo još jednu vrlo dobru priliku u 31. minuti kada je na sličan način kao i u 13. minuti kada je Belišće povelo, izigrana obrana, a Skenderović je sam izbio pred vratara Mladosti i u želji da ga loba, ali pogađa gredu. Do kraja poluvremena Mladost i dalje ima terensku inicijativu i prilike, ali nema realizacije.

U nastavku Mladost je izjednačila. U 52. minuti išla je još jedna lijepa akcija Mladosti s desna, loptu je dobio Boban, našao se u petercu ispred vratara Belišća koji je pošao prema njemu i vjerojatno bi obranio njegov udarac, ali je Boban nesebično dodao do Kumića koji se nalazio u blizini desno od njega, a Miljenko Kumić je smireno nalazeći se pred praznim golom, rutinerski plasirao loptu u mrežu za izjednačenje – 1:1. U 55. minuti Terzić postiže pogodak, ali je prethodno označeno zaleđe. Nakon toga Mladost još žešće napada, ali gosti na svaki napad Cerničana uzvraćaju opasnim i brzim kontrapadima, očito dobro uvježbenim među tandemu Val- Skenderović. Tako je u 77. minuti „protunjao“ još jedan njihov napad, lopta je teškom mukom odboiena od obrane Mladosti i odmah od starene Belišća vraćena na desni bok, koju prihvaća Ratković i u solo prodoru po desnoj strani dolazi na ivicu kaznenog prostora i pošto ga nitko nije aktivno ometao, iz punog trka puca i pogađa suprotni kut cerničke mreže za vodstvo Belišća od 2:1. Do kraja Mladost stvara konstantni pritisak na gol Belišća, ali obrana gostiju uspješno odoljeva i kao po nekom pravilu odmah kontrira i često ugrožava gol Mladosti. najveće prilike imali su u 87. minuti kada su pred vratara Cerničana izbijaju na svega par metara neometeni Kovačević i Blažević, a Kao sjajno brani oba uzastopna šuta gostujućih nogometaša, pa je do kraja i pored sudačke naknade od 3 minuta, rezultat ostao 2:1 za goste. Bio je to prvi prvenstveni poraz Mladosti na domaćem terenu nakon više od godinu dana, pa su gledatelji šutke napustili gledalište.

Mladost je danas nastupila u ovom sastavu: Kao, Videc (od 81. Vrabac), Kalić, Janković (od 10. Jelančić), Vlaović, Lukšić, Medved ( od 74. Jurić), Terzić, Boban, Martinović i Kumić.

 

Na slici: pogodak Terzića za vodstvo Mladosti od 2:1 poništen je zbog zaleđa.

Related Post