Potpisan ugovor o izgradnji ceste, kanalizacije i vodovoda u dužini od kilometra u Industrijskoj zoni

1744 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. siječnja 2020. – Gradonačelnik Vinko Grgić i Marina Opačak Bilić, direktorica tvrtke Felix regulacija iz Slavonskog Broda, u nazočnosti Ivane Trupina zamjenice gradonačelnika za gospodarstvo i glavnog inženjera i voditelj radova Ivice Vuletić, ugovor o izvođenju radova za projekt Grada Nova Gradiška „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“.

Kako je uvodno kazao gradonačelnik Vinko Grgić, ovo je još jedna veliki dan za naš grad i još jedan veliki projekt za Industrijski park koji se uz autocestu proteže u dužini od tri kilometra. Već je 60 posto izgrađen na dijelu južno od izgrađene ceste u širini od 250 metara. Upravo ta izgrađenost bila je razlog zašto je Ministarstvo državne imovine dodijelilo Gradu Nova Gradiška još 44 hektara zemljišta sjeverno od ceste. Zbog toga je nužno izgraditi nastavak ceste u dužini od jednog kilometra, sa vodovodom i kanalizacijom. Time će, kako je naglasio gradonačelnik Vinko Grgić u cijelosti biti izgrađena komunalna infrastruktura u Industrijskoj zoni. Projekt je kandidiran i za njegovu provedbu su dobiveni novci.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,3 milijuna kuna, od kojih se bespovratna sredstva u iznosu od 5,3 milijuna kuna, što je 85 posto od ukupne vrijednosti. Ostala sredstva osigurava Grad Nova Gradiška. Projekt će se realizirati u roku od devet mjeseci. Cilj projekta je povećanje postojeće infrastrukture za 7.350 kvadratnih metara, kako bi se privukle nove investicije, povećala konkurentnost Industrijske zone i potaknuo razvoj poduzetništva u Industrijskom parku.
-U ovom trenutku pregovaramo sa četiri-pet ozbiljnih partnera i projektima o kojima javno još uvijek ne govorimo zbog diskrecije i poslovnih odnosa. Postoje veliki planovi i vjerujem da će od toga nešto biti i da ćemo uskoro i o njima govoriti. Danas je najvažnije da krećemo u realizaciju izgradnje ceste, kanalizacije i vodovoda. Vrlo brzo ćemo raspisati natječaj za fotonaponsku elektranu, pripremamo projekt CEKOM-a koji je vrijedan 107 milijuna kuna jer očekujemo da ćemo dobiti pozitivno rješenje i da će niz drugih projekata pokrenuti ljudi iz Nove Gradiške, naše okolice, pa i šire – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.
-Ovo nije prvi projekt koji naša tvrtka radi Novoj Gradiški. Vjerujem da ćemo ga na obostrano zadovoljstvo realizirati u planiranom roku i da će on biti još jedan poticaj za razvoj gospodarstva u Novoj Gradiški- kazala je Marina Opačak Bilić.

Related Post

SPORTSKE AKTIVNOSTI POLICIJE

Autor - 12/11/2014 0
SLAVONSKI BROD, 12. studeni 2014. – Niti prošli tjedan u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj nije protekao bez sportskih aktivnosti. Naime, u…