Potpisano pismo namjere za sklapanje razvojnog sporazuma

536 0

Autor bpz.hr

Požega 21. svibnja 2018. – Pismo namjere pet slavonskih župana kojim su izrazili zajedničku namjeru za sklapanje razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova potpisano je jučer u Požegi.

Pismo namjere pripremljeno je i potpisano na inicijativu župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića uz potporu ministrice Gabrijele Žalac.

Na potpisivanju, uz inicijatora župana Božu Galića i domaćina požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, nazočili su  župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ističe kako je Pismo namjere pred dokument za ono što će uslijediti odnosno potpisivanje zajedničkog dokumenta o strateškim projektima koje kao pet slavonskih županija imaju na svom prostoru. U ime župana Virovitičko-podravske županije potpis je stavio zamjenik Darko Žužak.

Brodsko – posavski župan Danijel Marušić, izrazio je zadovoljstvo što su svi okupljeni oko jednog cilja: .”Drago mi je da smo svi okupljeni oko jednog cilja, a to je razvoj naših županija i naše drage Slavonije i Hrvatske u cijelosti. Bitno je da smo mi ovdje okupljeni oko istih projekata jer muče nas i vrlo slični problemi. Drago mi je što ćemo s ovakvim jednim sporazumom s Ministarstvom regionalnog razvoja detektirati zajedničke projekte i na takav način lakše i jednostavnije privući sredstva iz EU i unaprijediti sredine u kojima živimo. Važno je napomenuti da je Vlada gospodina Andreja Plenkovića prva Vlada koja je napravila jednu reformu u fiskalnom smislu gdje je u daleko ravnopravniji fiskalni položaj stavila naše županije kojima doista i treba pomoć. S time su napravili mogućnost da brže povučemo europska sredstva i da dostignemo razvijenije dijelove Republike Hrvatske.Ovo Pismo namjere je izrazito dobro za naše sredine i čast mi je biti danas ovdje, a nastavak i potvrdu ove suradnje očekujem i i na sastanku s ministricom Žalac.-  kazao je župan Marušić.

Related Post

VRPOLJE

Autor - 12/09/2013 0
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, jučer je u prostorijama općine Vrpolje održao radni kolegij na kojem su bili rukovoditelji…

PODVOĐENJE I ODNOŠAJ S DJETETOM

Autor - 17/01/2013 0
SLAVONSKI BROD, 17. siječanj 2013. – Policijski službenici su u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom Slavonski Brod proveli kriminalističko istraživanje…