„Dan otvorenih vrata“ u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi

1050 0

Autorica Ivanka Herceg
Osnovcima prezentirane mogućnosti što će sve naučiti ako se odluče ako se odluče upisati u ovu školu koja daje dobre temelje za nastavak višeg i visokog obrazovanja
NOVA GRADIŠKA, 15. svibnja 2019. – „Dan otvorenih vrata“ u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi pokazao se kao zanimljiva promocija škole učenicima osmih razreda sa cijelog novogradiškog područja.
-Ono što ih očekuje prezentiramo kroz različite aktivnosti, pokuse, upotrebe naših uređaja i alata koje mi imamo i na taj način upoznaju se vrlo konkretno što će, ako upišu ovu školu moći isprobati, vidjeti, naučiti u našim prostorima. Kroz ovu aktivnost pokušavamo naše mlade, ali i iskusne profesore, upoznati s novim učenicima u jednom neformalnom druženju gdje slobodno razgovaraju. Nekada i ne znaju da su to profesori, saznaju to kada dođu k nama. Uglavnom ovo je jedno ugodno druženje i profesorima i našim učenicima, a i učenicima osnovnih škola ujedno vrlo korisno- rekla nam je Sanja Muller Zoričić, ravnateljica ETŠ i ekonomske škole.
Ova škola u odnosu na nekoliko prethodnih godina nudi puno više načina i oblika stjecanja znanja i vještina, ali i programa u kojima učenici mogu primijeniti naučenu teoriju.
-Uspjeli smo i uz pomoć osnivača, županije Brodsko-posavske, ali i Grada Nova Gradiška i uz naša vlastita sredstva donekle dobro opremiti školu, iako nikada nije dovoljno jer mi smo tehnička škola, a tehnika vrlo brzo napreduje. I sada imamo u planu nabavku puno nove opreme i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Našu smo nastavu prilagodili životnim potrebama. Mi smo već krenuli sa „školom za život“. Imamo jako puno mladih kolega kojima je i prirodno i vole se pozabaviti tehnikom. Većina našeg kadra su dipl. Inženjeri elektrotehnike i s tehnikom žive, pa nerijetko ostaju u školi i poslije radnoga vremena družeći se s učenicima i dodatno ih educirajući, ali i pripremaju se za slijedeći dan.
Naša škola otvorena je i surađuje i s kulturnim institucijama i ustanovama u gradu; Matica hrvatska, Gradska knjižnica, Zajednica tehničke kulture,… sudjelujemo na svim poljima trudeći se da učenicima koji imaju i drugih afiniteta uz tehniku pružiti što više. Imamo prvonagrađenoga u državi za strip (Noć knjige 2019), jedan učenik maturant nam putuje u Bruxelles jer je njegov video osvojio nagradu,..
Na prvom mjestu je završiti školu i imati dobre ocjene, ali ako netko ima nekakvu dodatnu aktivnost, a mi ju možemo poduprijeti, vrlo rado u tome sudjelujemo.
Elektrotehnička i ekonomska škola daje dobre temelje za nastavak višeg i visokog obrazovanja, ali isto tako osposobljava učenike i za svijet rada.
-Sada završava druga godina naših mehatroničara, to je novo zanimanje i moram reći da imamo interes od naših gradskih tvrtki: Klima opreme, Tang-a, Slavonijaslad za ovaj naš kadar. Mi smo četverogodišnja strukovna škola i osim što daje zanimanje, škola daje i tu prohodnost da naši učenici nakon položene Državne mature mogu ići na visoke šole. Imamo primjere gdje su nam učenici uspjeli upisati sve fakultete. Imamo profesoricu engleskoga koja je završila našu školu, naše profesore koji su završili elektrotehniku, sa mehatroničarem mislim da ćemo imati i kolege koji će završiti strojarstvo. Dakle učenici koji upišu našu srednju školu imaju otvorene sve mogućnosti-naglasila je ravnateljica Muller Zoričić.

Related Post