POUMAR u 2019. : Godina zanimljivih, kreativnih i novih ideja, izložbi, kazališnih predstava, filmova i drugih sadržaja

368 0

Autor Franjo Samardžić

-Ministarstvo kulture odobrilo nam je šest projekata u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Radi se o projektima koji su namijenjeni djeci i odraslima. Veselimo se ovoj godini – kaže ravnateljica Danijela Juranović

NOVA GRADIŠKA, 20. siječanj 2019. – Otvaranjem izložbe Vesne Šantak počela je nova kulturna godina u Pučkom otvorenom učilištu MAR. Treba vjerovati ravnateljici Danijeli Juranović koja je, najavljujuće neke od projekata i programa rekla da se vesele ovoj godini. To bi trebalo značiti da bi ih u 2019. godini trebalo biti više. Treba u to vjerovati i zato jer je prošla godina obilovala brojnim sadržajima u kojima je mogla uživati, mlađa i starija populacija. Izdvojimo samo projekt „Vatromet kulture“ zbog kojeg djelatnici POU mogu biti ponosni i zbog kojeg je Grad Nova Gradiška dobio Povelju Središnjeg koordinacijskog odbora „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za „Naj-akciju 2018.“ Ova akcija prepoznata je kao „Naj-akcija“ kojom je poboljšan i uljepšan život djece Nove Gradiške, a u kojoj je sudjelovalo  više od 1200 djece i mladih Nove Gradiške.

-Uvjerena sam da nam je ravnateljica za ovu godinu priredila pregršt zanimljivih, kreativnih i novih ideja, izložbi, kazališnih predstava, filmova i drugih sadržaja. Vjerujem da će Novogradiščani u njima uživati, a POU ostvariti plodnu suradnju s brojnim autorima. Posebno me raduju, a vjerujem da će ih biti više, kreativne radionice za starije budući je većina kreativnih radionica koje se organiziraju u Novoj Gradiški namijenjena i usmjerena na djecu – kazala je Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti i u ime Grada pohvalila aktivnosti kojima POU doprinosi kulturnom i društvenom životu u gradu.

Ravnateljica Danijela Juranović najavila je jednu od radionica za odrasle koja će se održati tijekom ožujka i travnja pod nazivom „Glas i ples“. Radionica suvremenog plesa za odrasle održat će se pod vodstvom plesne pedagoginje Nikice Miličić iz Zagreba. Već se primaju predbilježbe i svi sudionici, ako kaže, biti na vrijeme obaviješteni o njenom početku.

Treba svakako istaknuti da se i ove godine Pučko otvoreno učilište javilo na natječaje Ministarstva kulture.

-Odobreno nam je šest projekata u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Radi se o projektima koji su namijenjeni djeci i odraslima. Veselimo se ovoj godini – kazala je Danijela Juranović.

Related Post