POVIJEST SE NAJBOLJE UČI NA NJENIM IZVORIMA

827 0

OKUČANI, 13. studeni 2014. – U nastavni posjet Okučanima u srijedu 12. studenog ove godine su došli polaznici 46. naraštaja druge razine Dočasničke škole HV-e Vojnog učilišta „Petar Zrinski“ iz Požege.

U sklopu ovog posjeta budući dočasnici su posjetili Spomen sobu VRO “Bljesak” gdje im je prikazan kratki dokumentarni film o tijeku operacije, nakon čega su svoje dojmove upisali u Spomen knjigu.

 

U ime općine pozdravio ih je tajnik općinskog vijeća Milorad Oršulić – Mican koji je među ostalim rekao, kako se povijest najbolje uči na njenim izvorima, na mjestu događanja, a u Okučanima je, naglasio je, napisana jedna svijetla stranica novije hrvatske povijesti.

Polaznici Dočasničke škole su zatim odali počast poginulim braniteljima kod spomen obilježja u parku Hrvatskih vitezova. U Domu kulture ih je pozdravio načelnik Aca Vidaković, a potom je održana prezentacija o VRO „Bljesak“ koju je vodio pukovnik Goran Božić, nastavnik vojne povijesti Učilišta „Petar Zrinski“

Na kraju programa predstavnici dočasničke škole i načelnik Aca Vidaković razmijenili su prigodne darove i dogovorili kako će i slijedeći, 47. naraštaj Dočasničke škole Hrvatske vojske, doći u Okučane u travnju iduće godine.

Related Post