NE ZABORAVLJAJU ZAVIČAJ I PRETKE

779 0

OKUČANI -Na blagdan sv. Jurja ekipa sastavljena od dragovoljaca iz Nove Gradiške, Šumetlice, Ratkovice kod Pleternice, Gorica, Okučana i Caga je otišla na groblje u Donju Dolinu (kod Bosanske Gradiške) kako bi ga uredila,

a to znači pokosila travu po groblju, ispred groblja i posjekli čemprese koje je zimus polomio snijeg i vjetar kao i drugo osušeno drveće u groblju.

Tu ekipu su sačinjavali: Pavle Budić, Marko Vonić, Anto M. Vonić, Mato Knežević – Maća, Matej Oršulić, Milan – Mišo Barišić, Slavko – Slave Stipančević, Pavle Oršulić, Luka Vujić i Milorad Oršulić – Mican iz Okučana. Broj sudionika na ovoj radnoj akciji bi bio i veće da te subote nije u Novoj Gradišci bila sahrana Vlade Jurišić.

Bosanskogradiški kapelan vlč. Boris Ljevak je znao da će se u župi Dolina održati radna akcija, ali zbog ranije preuzetih obveza nije mogao njoj nazočiti nego je putom telefona iskazao riječi zahvale i podrške.

Po završetku poslova na groblju otišlo se pokositi travu oko crkve u Gornjoj Dolini.

Tako je groblje pripremljeno za misno slavlje i blagoslov polja u nedjelju 1. svibnja ove godine s početkom u 13 sati.

Vlč. Boris poziva sve one koji mogu doći tog 1. svibnja u rodni kraj kako bi zajedno obilježili blagdan sv. Marka i blagoslov polja.

Related Post

DANAS U OKUČANIMA

Autor - 20/07/2016 0
Nadam se da ćemo uskoro imati i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora jer je samo 60 pirotehničara u tvrtki Mungos, a…