OKUČANSKI VATROGASCI POMAŽU U GAŠENJU POŽARA KOD DRNIŠA

1308 0

OKUČANI, 22. kolovoza 2017. – Po zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića te županijskog zapovjednika BPŽ Stjepana Županića i zapovjednika DVD-a Okučani Milana Vučkovića četiri vatrogasca okučanskog DVD-a jučer su se uputili na izvanrednu dislokaciju u Benkovac.

Po dolasku na požarišta premješteni su u Drniš gdje su stanovnike evakuirali zbog velike opasnosti od požara koji se približavao kućama. Vatra je sinoć zaustavljena na kilometar i pol od Drniša. Kuće nisu ugrožene, a vatru je gasilo oko 200 vatrogasaca i vojnika. Prema Drnišu su poletjela i tri kanadera. “Sve snage su na terenu i brani se Grad Drniš. Vatra se dalje širi jer puše vjetar. Raspoređujemo snage i formiramo liniju obrane kako bi obranili mjesta Siverić i Badanj”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.
Vatrogascima su se u borbi s vatrom, koja se na Promini razbuktala u ponedjeljak poslijepodne, pridružili tijekom noći i njihovi kolege iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke županije i Vukovarsko- srijemske županije a očekuje se i dolazak 100 vojnika. U gašenju sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Okučanskim vatrogascima Mirku Čumurdžiću, Dejanu Ivakiću, Romanu Laliću i Tomislavu Orlovcu želimo puno sreće u vatrogasnim akcijama!

Tekst i foto: radio “Bljesak”

 

Related Post

Najuzornija Hrvatska seoska žena

Autor - 23/10/2011 0
REŠETARI, 22. listopada 2011. – Za najuzorniju hrvatsku seosku ženu izabrana je Monika Kemenović iz Dijankovaca, prigradskog naselja Križevaca, za…