OKUČANSKI VATROGASCI POMAŽU U GAŠENJU POŽARA KOD DRNIŠA

1554 0

OKUČANI, 22. kolovoza 2017. – Po zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića te županijskog zapovjednika BPŽ Stjepana Županića i zapovjednika DVD-a Okučani Milana Vučkovića četiri vatrogasca okučanskog DVD-a jučer su se uputili na izvanrednu dislokaciju u Benkovac.

Po dolasku na požarišta premješteni su u Drniš gdje su stanovnike evakuirali zbog velike opasnosti od požara koji se približavao kućama. Vatra je sinoć zaustavljena na kilometar i pol od Drniša. Kuće nisu ugrožene, a vatru je gasilo oko 200 vatrogasaca i vojnika. Prema Drnišu su poletjela i tri kanadera. “Sve snage su na terenu i brani se Grad Drniš. Vatra se dalje širi jer puše vjetar. Raspoređujemo snage i formiramo liniju obrane kako bi obranili mjesta Siverić i Badanj”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.
Vatrogascima su se u borbi s vatrom, koja se na Promini razbuktala u ponedjeljak poslijepodne, pridružili tijekom noći i njihovi kolege iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke županije i Vukovarsko- srijemske županije a očekuje se i dolazak 100 vojnika. U gašenju sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Okučanskim vatrogascima Mirku Čumurdžiću, Dejanu Ivakiću, Romanu Laliću i Tomislavu Orlovcu želimo puno sreće u vatrogasnim akcijama!

Tekst i foto: radio “Bljesak”

 

Related Post

HRVARTSKA U EU

Autor - 28/06/2013 0
Zbog velikog interesa javnosti i medija oko prelaska granica nakon što Republika Hrvatska postane 28. članica Europske unije u Ravnateljstvu…