Požar u Magić Maloj izazvao šporet: Teško pokretna starica nije uspjela pobjeći

1348 0

Autor Franjo Samardžić, Foto: Mario Vračić
Starica je živjela sama i bila je teško pokretna. Mještani pretpostavljaju da je pokušala izaći iz kuće koja je bila u plamenu, ali nažalost nije uspjela

MAGIĆ MALA, 7. veljače 2019. – Jučer prije podne u požaru kuće u Magić Maloj smrtno je stradala Marija Drašković (rođ. Petranović) (83. ) Požar se brzo razbuktao i zahvatio cijelu kuću u kojoj je starica sama živjela tako da joj susjedi, koji su prvi pritekli u pomoć, nisu uspjeli spasiti život, a ni vatrogasci iz Nove Kapele i Magić Male koji su požar došli gasiti.
Starica je živjela sama i bila je teško pokretna. Mještani pretpostavljaju da je pokušala izaći iz kuće koja je bila u plamenu, ali nažalost nije uspjela. Što je uzrok požaru u kojemu je smrtno stradala starica, a kuća u potpunosti izgorjela, priopćila je policija nakon očevida i utvrđivala okolnosti koje su dovele do požara. Uzrok požaru je, kako su govorili i mještani, stari šporet na drva iz kojega se ispao žar, zapalili su se tepih i laminat, a potom je vatra zahvatila cijelu kuću koja je izgorjela.

-Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, očevidom su utvrdili, da je do požara došlo uslijed ispadanja žara iz peći na kruta goriva. Pritom se zapalio pod na kojem su se nalazile lako zapaljive tvari, te se požar iz dvorišnog dijela proširio na obiteljsku kuću koja je u cijelosti izgorjela. U požaru je smrtno stradala 81-godišnja vlasnica – priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.
Dodajmo da vatrogasci uporno upozoravaju građane da je zima period kada zbog neispravnih dimnjaka i peći za grijanje, posebno onih na drva, te visokih temperatura koje se razvijaju uslijed dugotrajnog neprekidnog loženja, dolazi do požara koji često uz veliku materijalnu štetu i tragično završavaju kao što je bio slučaj u Magić Maloj.

Related Post

KAZNENA DJELA

Autor - 24/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2014. – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca iz Slavonskog Broda u…