Požari kod Klisa i na Dugom Otoku

250 0

Vatrogasno operativno središte zaprimilo je 12. kolovoza nekoliko dojava o požarima otvorenog prostora na priobalju. Gotovo istovremeno su izbili veliki požari kod Klisa i na Dugom Otoku.

Požari u blizini Klisa su rezultat jakog grmljavinskog nevremena. U 14:33 sata ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Kozjak-Markezina Greda. Opožareno je 1,4 ha trave i niskog raslinja. Na gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca s jednim vozilom iz DVD-a Klis te 1 protupožarni zrakoplov Canadair, koji je išao na požar Veliki Bročanac. Požar je ugašen u 19:30 sati.
U 14:53 zaprimljena je dojava o požarima raslinja na području Konjsko i Veliki Bročanac. Požarima je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na ukupno oko 20 ha. Na gašenju požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te 30 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Split te DVD-a Zagora, Dugopolje, Solin, Vranjic i Mladost.
Požar kod Konjskog je ugašen u 17:10. Požar kod Velikog Bročanca je lokaliziran u 17:30 sati. Na požarištu je na dežurstvu ostala DVD Zagora s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila.
– Trenutno je stanje na požarištima dobro. Pomogla nam je i kiša, koja je olakšala posao vatrogascima, te je požarište uredno sanirano – rekao nam je Bože Delić, zapovjednik Operativnog područja Solin.
Oko 12 sati izbio je požar na području Bitelić kod Peruče. Opožareno je 5 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Sinj i DVD Sinj. Požar je ugašen u 17:30 sati.

Požari u Zadarskoj županiji
Županijski vatrogasni operativni centar Zadar zaprimio je dvije dojave o požarima otvorenog prostora. U 14:25 stigla je informacija o požaru kod Smokovića, u kojem je izgorjelo 7 ha trave i niskog raslinja. Požar je do 16:30 gasilo 10 vatrogasaca s 3 vozila iz JVP Zadar.
U požaru na lokaciji Dugi Otok-Uvala Sakarun, za koji je dojava zaprimljena u 15:10 h, opožarena su 3 ha trave, niskog raslinja, makije i borova šuma. Na gašenju požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 22 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sali i SIVP Dugi Otok. Požar je lokaliziran u 17:20 sati, a tijekom noći na dežurstvu je ostao DVD Sali.

Related Post