Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je Kulturno-umjetničkom društvu „Tamburica“ Staro Petrovo Selo

846 0

Autor Franjo Samardžić, FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić, Dario Andrišek 

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je 25. listopada zaslužne umjetnike, znanstvenike, gospodarstvenike, sportaše i udruge. Među odlikovanima je i Kulturno-umjetničko društvo „Tamburica“ Staro Petrovo Selo.

„Danas je ovdje tridesetak ljudi  i udruga, koji su odlikovani zbog toga što su ostvarili rezultate koji su mjerljivi. Po tome se razlikuju od svih onih koji rade, koji predano daju sebe da bi postigli nekakav cilj u zajednici ljudi koju nazivamo društvo“, rekao  predsjednik Republike Zoran Milanović na svečanosti u Uredu predsjednika Republike na kojoj je uručio odlikovanja zaslužnim umjetnicima, znanstvenicima, gospodarstvenicima, udrugama, sportašima, sportskim izbornicima i trenerima.

„Svaki posao, svaka ljudska aktivnost, ako je humana i zakonita, ima svoj smisao, svoje poslanje i cilj“, dodao je predsjednik Milanović te čestitajući odlikovanima na postignućima rekao da su mnogi među njima još uvijek dovoljno mladi, aktivni i puni ambiciji za nova dostignuća. „Ono što danas nagrađujemo može nastati samo iz ambicije, osobne ljudske ambicije, od koje na kraju krajeva i sve počinje“, zaključio je Predsjednik.

Povelju  Republike Hrvatske uručio je Ivanu Lekiću  dugogodišnjem dirigentu i glazbenom pedagogu  koji je u Starom Petrovom selu  odgojio brojne vrsne tamburaše i s Tamburaškim orkestrom  osvojio brojna priznanja na natjecanjima i festivalima tamburaške glazbe.

Povelja Republike Hrvatske dodijeljena je  Kulturno-umjetničkom društvu „Tamburica“ Staro Petrovo Selo za osobiti doprinos očuvanju običaja, tradicije i kulturne baštine, te razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma, u prigodi 50. obljetnice djelovanja. 

Related Post