PREKOGRANIČNA SURADNJA

1789 0

BOSANSKI BROD , 17. travanj .2013. – Na inicijativu Privrednog savjeta Opštine Brod, danas je u Bosanskom Brodu održan sastanak s temom jačanja prekogranične suradnje. Točnije, zbog iznimnog uspjeha i prolaznosti projekata

Brodsko-posavske županije kandidiranih prema EU fondovima, predstavnici Opštine Brod zatražili su pomoć u savjetodavnom smislu, a kasnije i u konkretnoj izradi projekata. Prezentirano je i nekoliko konkretnih ideja koje bi se realizirale uz pomoć hrvatske strane.

Na sastanku su uz predsjednika Ivu Mijića i načelnika Iliju Jovčića i njegov stručni tim, nazočili župan Danijel Marušić, njegov zamjenik Davor Vlaović, te pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske integracije Marijan Štefanac, kao i Dragan Jelić ispred županijske razvojne agencije CTR-a. Naglašena je potreba stvaranja zajedničkog gospodarskog prostora s ciljem razvijanja zajedničke turističke ponude temeljene na zajedničkoj prirodnoj i kulturnoj baštini kao i razvijanje konkurentnosti turističkog gospodarstva.

 

Također, kako je zaključeno, potrebno je poboljšati kvalitetu života i socijalnu koheziju , zaštitom i očuvanjem i okoliša te ohrabrivanjem upotrebe prirodnih resursa u graničnim regijama putem zajedničkih akcija i kampanja usmjerenih prema javnosti.

Brodsko-posavska županija pružit će svu tehničku pomoć pri provedbi programa namijenjenih strukturama koje su odgovorne za njihovu uspješnu realizaciju. Sve gore navedeno sadržano je u Operativnom programu prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina, a danas su konkretizirana i moguća područja daljnje suradnje

Related Post