Preminula Dr. Maja Dienes – Vučičević

452 0

9. studeni 2011. Iznenada je u Beogradu preminula dr. Maja Dienes-Vučičević,

dugogodišnja vrsna prvoligaška rukometašica i prvi golgeter prvog prvenstva Jugoslavije, kada su novogradiške rukometašice Slavonke 1953. godine osvojile dvostruki naslov prvakinja Hrvatske i Jugoslavije. Za vrijeme studija medicine u Zagrebu Maja Dienes je igrala vrlo uspješno nekoliko godina za prvoligašku ekipu zagrebačke Lokomotive. Bogatu sportsku karijeru počela je kao gimnazijalka igrajući danas zaboravljenu hazenu, a zatim se afirmirala kao izvrsna rukometašica i nenadmašivi golgeter, poznata po specifičnom udarcu „šraubu“kojeg je izvodila besprijekorno i čudesno točno. Neobično je mnogo doprinijela afirmaciji novogradiškog i slavonskog rukometa gdje je bila nenadmašnji golgeter mnogo godina. Zbog niza vrhunskih karakternih osobina i kao sportašica, intelektualka i osoba širokog kruga prijatelja ostat će brojnim generacijama u dugom i dragom sjećanju.

 

 

Da tragedija bude veća za manje od mjesec dana, 7. prosinca, RK Slavonka će proslaviti vrijednu obljetnicu 60. godina samostalnog kluba, a na proslavu je pozvana i Maja, koja na veliku žalost svih igračica njene generacije neće moći osjetiti radost toliko očekivanog susreta. Tako je iz standardnog sastava koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske i Jugoslavije i treća igračica preminula: Poslije Blaženke Biondić i Jule Gurdon treća preminula je Maja Dienes. I još nešto: za dva dana (11.XI.) Maja je trebala proslaviti 77 rođendan.

Na presliku stare slike: Maja Dienes 1953. godine kao najbolji strijelac državnog prvenstva kada su novogradiške rukometašice bile državne prvakinje.

Related Post