SkupštinA Vatrogasne zajednice

457 0

U novogradiškom Domu kulture u utorak 8. studenoga održana je redovita 135. sjednica skupštine Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske čiji je domaćin bio DVD Nova Gradiška. U uvodnom dijelu nazočnima se obratio Ante Sanader

predsjednik HVZ RH koji se pozdravio sve goste i uzvanike i 89 skupštinara (od ukupno 98) koji zastupaju ukupno 21 VZ iz cijele Hrvatske.

Riječi dobrodošlice i zahvale te prigodni poklon u ime domaćina čelniku VZ RH uručio je predsjednik DVD-a Nova Gradiška Vlado Krpan.

Skup je pozdravio i predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko posavske županije Milan Šuter, a u ime grada Nove Gradiške dogradonačelnik Milan Mateša koji je uz ostalo rekao kako će gradska uprava i dalje pružati maksimalnu pomoć vatrogascima čija je uloga u društvu vrlo značajna.

U ime MORH-a RH skup je pozdravio državni tajnik Željko Gošić koji je posebno istakao izvrsnu suradnju MORH-a i VZ, a u ime MUP-a RH govorio je izaslanik ministra i načelnik PU BPŽ Darko Petek koji je zahvalio vatrogascima na njihovu požrtvovnom radu i suradnji s djelatnicima policije u brojnim intervencijama. Skup je u ime institucija koje se bave obukom i osposobljavanjem vatrogasaca – Hrvatske vatrogasne akademije te Gorske služne spašavanja RH, pozdravio Branko Smrekar.

U radnom dijelu skupštine podnesena su Izvješća o radu i financijskom poslovanju u proteklom periodu. Izvješće je podnio načelnik VZ RH Željko Popović te Davor Vrbanić (Nadzorni odbor). Načelnik Popović upoznao je nazočne i s novim zakonskim propisima iz područja vatrogastva i zaštite od požara, a govoreći o uspjesima u natjecanjima vatrogasaca posebno pohvalio vatrogasno društvo Josipdol koje je polučilo treće mjesto na jakom međunarodnom natjecanju u Kočevju. Načelnik Popović predložio je i Plan i program rada za slijedeće razdoblje. Svi dokumenti su usvojeni.

Održavanjem skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice u Novoj Gradiški ukazana je velika čast domaćinu – novogradiškom DVD-u koji bilježi dugu tradiciju – 40 godina postojanja i rada.

Related Post

KREATIVNO DRUŽENJE

Autor - 14/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2012. – U suradnji s Mrežom slijepih RH, a uz potporu Grada Nova Gradiška i gradske…

HRTVATSKI RATNI VETERANI

Autor - 22/02/2016 0
SLUNJ – U prvom tjednu nakon izborne skupštine udruge Hrvatski ratni veterani i prihvaćanja novog ustroja udruge, u Slunju su…