PRENOSIMO IZ NOVOGRADIŠKOG GODIŠNJAKA – Udruga „Suncokret“ partner u projektu „Zajednički kroz život“

593 0

Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 1.svibnja 2020. do 1. svibnja 2022. godine provodi projekt „Zajednički kroz život“.

U Vukovaru je održan prvi radni sastanak partnera u projektu na kojem je Zlatko Vukšić predstavljao Udrugu „Suncokret“. Četiri člana udruge bila su potom na studijskom putovanju u Umagu, a domaćin je bila Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre. Upoznali su se s pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama i primjerima volontiranja.

Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom. Ciljane skupine projekta su sa područja 8 županija a uključuju 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama. Ukupan proračun projekta je 1.487.694,26 kuna. Financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. u iznosu od 85 posto i Proračuna RH u iznosu od 15 posto ukupnog proračuna projekta.

Udruga „Suncokret“ kao partner u projektu „Zajednički kroz život“ dobila osobni automobil Suzuki Ingis 1,2 GL+2WD Hybrid vrijedan 93.087 kuna. U Osijeku ga je preuzeo Zlatko Vukšić. Automobil će se koristiti za potrebe pripreme i provedbe aktivnosti pružanja usluge pomoći pri uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u programe u zajednici, poslove podrške pri formiranju i radu grupa za samozastupanje te podrške organizaciji javne kampanje “Život u zajednici”.

Related Post

Autor - 07/07/2017 0
G LJ 17 (1) NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO 11.kolovoza-20.kolovoza 2017.   PROGRAM kolovoza (petak) 2017.   „Rock maraton” Ljetna pozornica  21,00…