VIDEO PROJEKT „RENAISSANCE“: Atraktivni nastupi nagrađivanih autora elektroničke glazbe promiču kulturnu baštinu

203 0

Publici su se predstavili dobitnici nagrade „Ambasador“ DJ setom u trajanju od 60 minutaYakka, Dalton Trance Teleport & Roko Pečarić, DJ Jock.

ZAGREB – Udruga Klubska kultura kao utemeljitelj nagrade „Ambasador“ koja se dodjeljuje akterima elektroničke glazbe za ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, uoči svog petog izdanja pripremila je video projekt „Renaissance“ s ciljem turističke promidžbe povijesne i kulturne baštine renesansne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe.

Video epizode čije će se premijere moći gledati svake nedjelje od 13. do 27. prosinca u 20h, snimljene su na tri srednjovjekovne lokacije u Hrvatskoj:

Dvor Veliki Tabor – Košnički Hum
Trsatski kaštel – Rijeka
Tvrđava Fortica Starigrad – Omiš

Publici su se predstavili dobitnici nagrade „Ambasador“ DJ setom u trajanju od 60 minuta – Yakka, Dalton Trance Teleport & Roko Pečarić, DJ Jock.

Tom Novy, Dennis Cruz, Crazibiza, Low Steppa, Flashmob, Sharam Jey, Manuel De La Mare, Weiss, Angelo Ferreri, Mike Vale, Paolo Barbato, Gramophonedzie, Enzo Siffredi, Richy Ahmed, Juliet Sikora, Lilly Palmer, Chelina Manuhutu i druge. Iz brojnih izdanja koje ima iza sebe, ističu se prvi studijski album After Beach te remixi za strana i domaća imena – Barbara Tucker, Adrian Hour, Nipplepeople, Detour, Krankšvester, Ivana Kindl i mnoge druge.

DALTON TRANCE TELEPORT

Dalton Trance Teleport je veteran na trance sceni.U autorskom setu promovira svoj treći studijski album „Bazzar“. Dobitnik je „Ambasadora“ za najboljeg goa/psytrance DJ-a prema glasovima publike 2017.g. Uz njega je nastupio i Roko Pečarić koji inače svira na većem broju instrumenata, a na „Bazzaru“ je zaslužan za ekspresiju bouzouki gitare. Do suradnje je došlo spontano, umjetnički se dvojac povezao zajedničkim svirkama i građanskim stavovima. Na Trsatskom kašteluje odsviran LIVE s 4  nove trake, par remiksa i par starijih traka kojima je Roko opet dao novu dimenziju.

DJ JOCK

U jednom intervju za Beatport, apsolutni vladar techno scene Carl Cox osvrnuo se na nove artiste, čije vrijeme tek dolazi gdje je DJ Jocka istaknuo kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Apsolutni Coxov favorit, traka “Raw Love” uvela je nasmijanog splitskog producenta u gornji dom svjetskih DJ zvijezda. Izdana na gigantskom Intec Labelu u Coxovom vlasništvu, u samo je nekoliko dana došla u top 20 Beatportove ljestvice najprodavanijih izdanja u svijetu. Uskoro pokreće i klupsku večer Roots. Karijera mladog Splićanina u neuzaustavljivom je usponu, 2018. je proveo za pultom mega zabava poput Exit Festivala, Ressistance stagea na Ultra Europeu, Amsterdamskog ADE-a, Moondancea, No Sleep Festivala, Sea Star-a. Njegovu traku “Tunell” izdanoj na etiketi Carl Coxa izabrao je moćni TimeWarp za službeni video, a redovito se nalazi među laureatima regionalne nagrade Ambasador, gdje dvije godine zaredom dobiva nagradu za Najboljeg DJa.

UDRUGA KLUBSKA KULTURA

Utemeljitelj dodjele nagrada akterima elektroničke glazbe „Ambasador“ (2016.); organizator međunarodnog predstavljanja hrvatske elektroničke scene na glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week sa 18 delegata uz podršku Hrvatske turističke zajednice (2018.). Udruga broji 15 članova, te se brine za razvoj, promociju i prepoznatljivost i ostvarivanje prava glazbenika i elektroničke scene među institucijama i medijima. Više www.klubskakultura.hr

AMBASADOR

Nagrada „Ambasador“ dodjeljuje se akterima hrvatske elektroničke scene za glazbena ostvarenja u proteklih godinu dana, te je ujedno i krovna manifestacija koja jednom godišnje okuplja sve profesionalce iz pripadajuće glazbene industrije. Priznanja su u dosadašnja tri izdanja osvajali brojni renomirani akteri scene iz Hrvatske i regije (Petar Dundov, Ilija Rudman, Marina Karamarko, DJ Jock; klubovi Boogaloo, Revelin; projekti Future Scope, BSH Events; festivali poput Sonusa, Moondancea, Labyrintha, Defected Croatia i drugi.) Jubilarno 5. izdanje održava se u četvrtak, 18. ožujka 2021. – Centar Gervais (Opatija), a po prvi put će se održati i Simpozij Ambasadora koji okuplja stručnjake iz elektroničke glazbene industrije s ciljem valoriziranja scene i rješavanja problema u suradnji sa institucijama. Više na www.ambasador.hr

Related Post