PRETUKLI I OPLJAČKALI SUSJEDA: Pokrenut istražni postupak za razbojništvo, poticanje na razbojništvo, proizvodnju i promet droga

1464 0

SLAVONSKI BROD, 25. kolovoza 2020. – U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu provedene su dokazne radnje prvog ispitivanja trojice osumnjičenika te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv prvoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela poticanja na razbojništvo iz čl. 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona u vezi s čl. 37. st. 1. KZ/11 i kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga iz čl. 190. st. 2. KZ/11, te protiv drugoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1996.) i trećeosumnjičenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. i 2. KZ/11 i teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ/11. (25. 8. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik saznao kako njegov susjed (1966., hrvatski državljanin) posjeduje veći iznos novca dobiven prodajom kuće te je to rekao drugoosumnjičeniku i predložio da s još nekom osobom oduzmu oštećeniku novac i potom ga međusobno podijele.
Drugoosumnjičenik je pristao pa da zajedno sa trećeosumnjičenikom to i učine, nakon čega im je prvoosumnjičenik pribavio odjeću u koju će se zamaskirati i pištolj.
Osnovano se sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik 27. srpnja 2020. oko 22.15 sati došli pred oštećenikov stan i kad im je on otvorio vrata, trećeosumnjičenik ga je udario drvenom palicom u glavu pa su ga zajedno odvukli do kupaonice gdje mu je trećeosumnjičenik svezao ruke te su ga zajedno tukli po cijelom tijelu (više tjelesnih ozljeda, teška tjelesna ozljeda: prijelom temporoparietalne kosti lubanje). Osnovano se sumnja da su uz prijetnju pištoljem tražili od oštećenika da im kaže gdje je novac što je on odbijao pa su unatoč tome, pronašli u stanu novčanik i veće iznose novca u kunama i eurima koje su prisvojili.
Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik radi daljnje prodaje nabavio 10,3 grama amfetamina koje je prepakirao u pet vrećica.
Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv prvoosumnjičenika odredio istražni zatvor na temelju čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP/08. – navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu.

Related Post