PRIPREME ZA PROSLAVU VELIKE GOSPE U ŽUPI DOLINA

404 0

Sveto misno slavlje, s početkom u 13 sati će predvoditi i propovijedati p. Damir Šokić u koncelebraciji s bosanskogradiškim župnikom vlč. Perom Čolićem

 

DONJA DOLINA/OKUČANI – Kako se bliži blagdan Velike Gospe, patron župe Dolina kod Bos. Gradiške, sve su učestaliji poslovi u tom kraju.

Pošto je obavljen prvi dio posla – postavljanja ograde oko crkve u Gornjoj Dolini i nakon što je ugrađena Spomen ploča dolinskim župnicima – mučenicima u crkvi, na Dan domovinske zahvalnosti, grupa od 17 osoba u šest automobila, od kojih je jedan vukao i auto-prikolicu, otišli su u Donju Dolinu kako bi i groblje bilo dostojanstveno uređeno u povodu velikog Blagdana.

 

Dragovoljačku ekipu su sačinjavali: Pavle Budić, Marko Vonić, Pavle Musić, Anton Budić – Ćember, Zoran Petrović, Karlo Kalizan, Ferdo Tomić, Slavko – Slave Stipančević, Mišo Barišić, Ilija i Adam Jurišić, Željko Vidić, Anto (Mirka) Vonić te Pavle, Josip, Matej i Milorad – Mican Oršulić.

Po prvi puta ovoj akciji su se pridružila i djeca čiji su roditelji iz ove župe, a rođena su nakon minulog rata u Hrvatskoj, kao što su Josip i Matej koji su na ovu akciju došli iz Ratkovice kod Pleternice. Nije li to dobar znak da se DOLINSKA SVIJEĆA neće tako brzo ugasiti!

Ovoga puta je valjalo donijeti različite alatke: trimere, kose, budakove – rovice, kosire, tačke, vile … no, ruke bez ikakvih alatki su najveći dio posla uradile, jer je jedino rješenje, ukloniti visoku travu, bilo čupanje.

Strahovito nevrijeme koje je zahvatilo i to područje omelo je da se do kraja dovrše poslovi kao što su metenje trave sa staza i sa spomenika te izvoženje nekoliko hrpa trave iz groblja.

Svakako da se ova, kao i druge akcije ne mogu organizirati bez dragovoljnih priloga naših župljana.

Hvala svima koji su sudjelovali u uređenju groblja kao i darovateljima. Dobri Bog neka ih nagradi svakim dobrom, a oni kao i drugi neka se ne umore čineći dobro!

Sveto misno slavlje, s početkom u 13 sati će predvoditi i propovjedati p. Damir Šokić u koncelebraciji s bosanskogradiškim župnikom vlč. Perom Čolićem.

Related Post

OBLJETNICA MUČENIČKE SMRTI

Autor - 19/11/2013 0
U bosanskogradiškoj crkvi sv. Roka obilježena je deveta obljetnica mučeničke smrti msgr. Kazimira Višatickog čija je životna misao vodilja bila:…